• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

PKK'nın eğitilip donatılması ve yönetiminden sorumlu Brett McGurk'a yeni görev

PKK'nın eğitilip donatılması ve yönetiminden sorumlu Brett McGurk'a yeni görev
Trump öncesi Barck Obama'nın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett H. McGurk'ın yeni başkan Biden tarafından Ulusal Güvenlik Konseyi Ortadoğu ve Kuzey Afrika masasının başına getiriliyor.

Referans Medya

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ''PKK'ya destek verdiği kesin olarak tespit edilmiştir'' dediği Brett H. McGruk'la ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'da 2017 yılında suç duyurusunda bulunmuştu. 

 Başsavcılık, McGurk'ın "PKK-PYD-YPG silahlı terör örgütleriyle birlikte hareket etmek suretiyle 'Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya teşebbüs etmekle'' suçladı. 

İşgal valisi olarak görev yaptı

Brett McGurk ilk olarak Irak'ın işgali sonrası kurulan işgal hükümetinde sömürge valisi Paul Bremer'in yardımcılığını yaptı. Daha sonra 2015 IŞİD saldırıları ile önce Erbil'e ardından da Haseke bölgesine geldi. PKK'nın ABD tarafından eğitilmesi ve on binlerce ton silahla donatılması süreçlerini yönetti. IŞİD sonrası sivil yapılanma dönemininde baş aktörü olan McGurk, Trump tarafından illegal faaliyetler yürüttüğü gerekçesiyle görevden alındı. Örgütün bir dönem sözcüsü durumunda olan ve daha sonra Türkiye'ye kaçan Talel Sülo'da bu faaliyetleri teyit eden açıklamalar yaptı. 

New York Times'ın haberine göre, Brett McGurk'la birlikte eski Dışişleri Bakanı John Kerry'nin özel kalemi Jon Finer, Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı, Obama döneminde İran nükleer müzakerelerini yürüten Wendy Sherman'ı ise Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev alacak. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89