• BIST 9682.55
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

PKK'nın 150 kilo bomba yüklü paramotorü havada imha edildi

PKK'nın 150 kilo bomba yüklü paramotorü havada imha edildi
Irak'ın kuzeyinde operasyon yürüten Türk askerlerine saldırı amaçlı havalanan bomba yüklü araç vuruldu.

Referans Medya

Haftanin Vadisi'nde devam eden Pençe-Kaplan Harekâtına katılan Türk askerlerini hedef alan saldırı girişimi amacına ulaşamadan önlendi. İmha edilen paramotorun PKK'lı bir kadın militan tarafından kullanıldığı ve Hantur eteklerine düştüğü belirlendi.

Münbiç-Avanos hattında kullanılmıştı

Daha önce Münbiç-Hatay hattında kullanılan paramotor PKK tarafından bu seferde Hakurk bölgesinde saldırı aracı olarak devreye sokuldu. Sabah gazetesi haberine göre 150 kilogram bomba yüklü araç Suriye'de eğitilen Hediye Çerçi isimli kadın militan tarafından kullanılıyordu. 

Teslim olan PKK'lı teşhis etti

Daha önce güvenlik güçlerine teslim olan A.D isimli eski PKK militanı, "Doğa Zilan" kod adlı kadın teröristi teşhis etti.  İsminin Hediye Çerçi olduğu belirtilen teröristin Suriye'de eğitim aldığı ve kullandığı paramotorla 150 kiloluk bombayı Hantur Dağında görev yapan 40 kişilik timin üzerine atmak için bölgeye yöneldiği öğrenildi.

PKK'ya 2015 yılında katıldı

PKK'ya 2015 yılında katılan kadın militanın Suriye'nin kuzeyinde maket uçak, paramotor ve benzeri hava araçlarıyla askeri üs bölgeleri ve karakollara yönelik nasıl ve ne şekilde saldırı düzenleneceğine dair eğitildiği kaydedildi. Doğa Zilan, örgütün kadın yapılanması YJA-Star bünyesinde oluşturulan Delal Amed Hava Savunma Gücü içerisinde faaliyet gösteriyordu.

Önce İHA sanıldı

Bölgede görevli gözetleme timi, paramotoru önce İHA sandı. İHA olmadığı anlaşılan terör aracı daha sonra keskin nişancılar tarafından yoğun ateş altına alındı. Üzerindeki bombanın infilak ettiği paramotor Hantur Dağı eteklerine düşerken kadın teröristte parçalandı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89