• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

PKK bombacısı anlattı: En kalabalık yerlerde patlatın talimatı alıyorduk

PKK bombacısı anlattı: En kalabalık yerlerde patlatın talimatı alıyorduk
Terör örgütü PKK adına işgalden arındırılan bölgelerde patlatma eylemleri yapan bir terörist yakalandı. PKK bombacısı örgütten aldığı talimatları ve eylem biçimlerini anlattı.

Sınırın Suriye tarafından TSK ve Suriye Milli Ordusu işbirliği ile düzenlenen harekatlarla DEAŞ ve PKK'dan arındırılan Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerinde bombalı terör saldırıları sürüyor. Tamamen sivilleri hedef alan saldırılarda kurtarılmış bölgelerde yaşayan kadın, çocuk, yaşlı binden fazla sivil can verdi.

Terör bombacısı sağ ele geçirildi

Geçtiğimiz günlerde Tel Abyad'ta yapılan özel operasyonla yakalanan PKK bombacısı daha çok otomobil, minibüs ve motorlarla estirilen bombalı eylem terörünün ayrıntılarını anlattı. Resulayn ile birlikte 2019 yılında terörden temizlenen Tel Abyad'ta yakalanan H.H isimli bombacı örgüt elebeaşılarından aldıkları talimatlarda bombaların özellikle sivillerin en yoğun olduğu noktalarda patlatılmasının istendiğini anlattı. PKK bombacısı terör oluşumu içerisinde birlikte faaliyet yürüttüğü arkadaşlarının "Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Rakka'ya kaçtığını ve kendisini Tel Abyad'ı terk etmeyerek kamufle yaşamaya devam ettiğini söyledi. Örgütün sınır kaçakçılığı ve istihbarat biriminde görevli olduğunu kaydeden H:H TSK operasyonu sonrası sonra sınır faaliyetinin bittiğini ancak yeni dönemde bombalı eylemlere başladıklarını belirti.  

300 dolara toplu katliam

Koltuklarının altına bomba monte dilen motosiklet ve bombalı modifiye araçlarla eylem yaptıklarını kaydeden terörist, Ayn Arus'ta patlattığı bir motorsiklet için 300 dolar para aldığını ve bombalı motorsiklet ve arabaların hazır halde kendilerine teslim edildiğini itiraf etti. H.H isimli terörist, bizatihi işlediği katliamı şu sözlerle anlattı:

"Bana yeşil ve siyah renkli bir motosiklet getirdiler, motosikletin selesi altına bomba konulduğunu söylediler. Motosikleti Ayn Arus'ta patlatmam halinde 300 dolar vereceklerini söylediler. Ben de kabul ettim ve 300 doları aldım. Bana bombanın kumandasını ve motosikleti verdiler. Bombanın kumandasında bulunan kırmızı renkli düğmeye basmam halinde bombanın patlayacağını söylediler. Ben de 26 Ekim 2019 günü Ayn Arus'a gelerek buğday kavşağı ile Aynel Arab yolu arasında bulunan manav dükkanının önüne motosikleti park ettim. Motosikleti bu noktada patlatmamı söylemişlerdi. Motosikleti park ettikten sonra motosikletten Tel Abyad istikametinde yaklaşık 200 metre uzaklaştım. Ardından H.A'yı telefonla arayarak konudan haberdar ettim. H.A. bana motosikletin etrafı kalabalık olduğu bir sırada düğmeye basmamı söyledi. Ben de biraz bekledim ve motosikletin etrafında insanlar yoğunlaşınca düğmeye bastığım anda motosiklet patlayarak infilak etti. Patlamadan dolayı yaralananlar oldu ama ölen olup olmadığını bilmiyorum. Patlamadan hemen sonra elimdeki kumandayı atarak oradan uzaklaştım ve evime gittim."

Örgüt sınırdan uyuşturucu insan silah ve bomba geçiriyordu

''Barış Pınarı Harekatı öncesi Tel Abyat sınırında  terör örgütü uyuşturucu, tarihi eser ve bazı kişilerin para karşılığında yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçirilmesini sağlıyordu. Bazı teröristlerin de yasa dışı geçişlerine yardım ettiklerini ifade eden H.H, 3 teröristin çantalarındaki yüklü patlayıcı maddelerle Türkiye'ye geçiş yaptığını, geçişten kısa bir süre sonra patlayıcıların güvenlik güçlerince saklandığı yerde ele geçirildiğini ifade etti.

13 sivili katlettikleri bombalı araç saldırısını anlattı
Tel Abyad'ta ele geçirilen terör bombacısı H.H, Tel Abyad ilçe merkezinde 13 kişiyi katlettikleri bombalı araç saldırısının detaylarını ise şöyle anlattı:

"C.E.M. yanıma motosikletiyle geldi. Benden kendisiyle beraber çarşıya gelmemi istedi. Ben de motosikletin arkasına binerek beraber çarşıya doğru gitmeye başladık. C.E.M. sürekli telefonda birileriyle kısık sesle konuşuyordu. Motosikletten indik. Sürekli telefonla bir şeyler yapıyordu. Ardından bana dönerek 'Bak şimdi ne göreceksin, çok yüksek bir ses duyacaksın, ama sakın korkma' dedi. Sonra yine telefonda bir şeyler yaptığı sırada şiddetli bir patlama sesi duydum. Patlama olan yerden sadece 100 metre mesafedeydik ancak ana yoldan ara yola giden sokağın başında duruyorduk. Ben daha ne olduğunu anlamaya çalışırken C.E.M. motosikletini de bırakarak kaçmaya başladı. Ben patlama yerine yakınlaşmadım ama patlama bir araba ile olmuştu ve çok sayıda insanın yaralandığını ve yerde yattıklarını gördüm."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89