• BIST 9998.43
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Piyango paraları SMA hastalarına harcansın polemiğine Cem Yılmaz'da katıldı

Piyango paraları SMA hastalarına harcansın polemiğine Cem Yılmaz'da katıldı
Hükümet karşıtı cephe, yılbaşı çekilişinde Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyonluk ikramiyenin SMA hastalarına aktarılması yönünde kampanya başlattı.

Referans Medya

Bir çok muhalif şarkıcı, tiyatro, sinema oyuncusu ile birlikte siyasetçi ve yazarın da katıldığı kampanya ya en son dahil olan isim komedyen Cem Yılmaz oldu. Sosyal medya da 1 Ocak itibarı ile başlatılan kampanyaya destek veren Cem Yılmaz 3 Ocak gecesi devam eden polemiğe şu sözlerle dahil oldu:

Gelin bu iyiliği yapın

"Şimdi bu fikre bir şey desek vay siyaset yapıyorsun deniliyor. 2/3 aydır bu konuda yüzlerce çaresiz insan ile görüştüm, bazılarına elimden geldiğince yardım ettim. Olmuyor, yetmiyor. Milli piyango için bundan güzel bir öneri olamaz gelin yapın bu iyiliği yapın'' 

Bu paylaşım yine aynı cenahtan büyük destek gördü. Yılmaz'ın mesajını ilk paylaşanlar biri İBB Başkanı Ekrem imamoğlu oldu. İmamoğlu, Milli Piyango'dan Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon ₺ SMA hastası çocuklar için kullanılsın! #İkramiyeSmalıÇocuklaraVerilsin'' ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından bilgilendirilmişti

Cem Yılmaz'a bu çağrısının hemen ardından  22 Ekim 2020 tarihinde kişisel hesabından yaptığı açıklama hatırlatıldı.

Yılmaz o tarihte yaptığı açıklamada:

"Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bana verdiği bilgiyi paylaşıyorum, 'SMA'lı hiç bir çocuk tedaviden mahrum kalmayacak, devlet için ilacın fiyatının yüksekliği bir mesele değil' dediler.

Bu iyi kısmı sağ olsunlar.

Ancak hastalık amansız ve birçok ilaç da deney aşamasında veyahut yalnızca semptom giderici. O nedenle “ticaret” kısmı manipülasyona da açık. Ne diyelim... En yakın zamanda güzel haberler alınır. İlgilenen herkese, her kuruma teşekkür ederim. Ailelerimizin tümüne sağlık diliyorum'' ifadelerini kullanmıştı.

eq1rp-lxmaevcah.jpg

Tepkilerle alay etti

Kendisine Cumhuriyet, Birgün, Halk Tv, Tele 1, T24, Sözcü gibi Sol-Kemalist yayın organlarının büyük destek verdiği komedyen, 15 Temmuz, Barış Pınarı - Fırat Kalkanı - Zeytin Dalı Harekatları, Diyarbakır anneleri, PKK katliamları gibi ülke açısından hayati önem taşıyan olaylarda susmakla eleştirildi. Ayrıca geçmiş dönem de Sağlık Bakanlığı tarafından bilgilendirilmesine rağmen aynı konuyu suistimal ettiği kaydedildi.

Yılmaz kendisine yönelik eleştirilere şu tivitle cevap verdi:

''Tamam yine siz haklısınız. Bildiğiniz gibi yapın sevgili kardeşim. Ben belediyeden 2.754 lira aldım o yüzden tweet attım. Geçen hafta da 3 aile şahsen yardım istemişti, yaptım. Meğer büyük bir oyun varmış yalan söylüyorlarmış. Uyardığınız için teşekkürler. Sağolun. Bir daha yapmam. Bir diğer ciddiyetsiz konu da; benim Kaz Dağları'nda villam var. Adresi belliyse yazarsanız memnun olurum nerede villam gidip yerleşeyim bari. Boş durmasın. Athena Gökhan'a yakın mı? Büyük resmin tam neresinde''

İmamoğlu: Büyük oyunu bozduk

Ekrem İmamoğlu tartışmaya bir kez daha dahil oldu ve Cem Yılmaz için ikinci destek mesajı yayınladı. İBB Başkanı, "Cem Yılmaz belediyemizden 2.754 lira da almamıştır, çünkü bizde asgari ücret 3.100 liradır. Büyük oyunu bozduk sanırım'' diye yazdı.

Milli Piyango ikramiyesinin varlık fonuna devredilmesi ile ilgili başlatılan polemikle ilgili tartışma gece boyu sürdü. Twiter'de gündemin ilk maddesine dönüşen kampanya ile ilgili leyhte ve aleyhte paylaşımlar devam ediyor. 

eq1klxhxeaertfd.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89