• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Petrol gerçek rakamlarla sudan ucuz

Petrol gerçek rakamlarla sudan ucuz
Salgından en fazla olumsuz etkilenen ürünler arasında ilk sırada petrol var. Tarihinde ilk kez eksi fiyattan işlem gören petrol su maliyetinin de altına düştü.

Petrol gerçek rakamlarla sudan daha ucuz

New York'ta işlem gören Batı Teksas petrolü vadelileri, yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle rekor düşüşünü sürdürüyor. Petrol ürünleri tarihinde ilk kez eksi fiyattan işlem gördü.

Talepteki azalmaya paralel olarak petrol depolarının dolma noktasına yaklaşacağı beklentisi tarihi düşüşün temel sebebi olarak görülüyor.

 

Üste para ödüyorlar

Negatif fiyatları gören petrol üreticileri, alıcılarına ellerinde varolan stoğu almaları için üste para ödemeye başladı.

Dünya piyaslaarında ki düşüş Türkiye'yede yansıdı. Akaryakıt fiyatlarını belirmede ölçüt olarak kullanılan Brent ham petrolün Türkiye’deki fiyatı da 25 dolar seviyesine geriledi.

Sert kaybın büyük kısmı vadesi salı günü dolacak Mayıs vadeli kontratta gerçekleşti, ancak fiyatlardaki bu çöküş hızla artan petrol bolluğunu ve ABD'nin ana petrol depolama merkezi Cushing, Oklahoma'da petrol stoklarında görülen hızlı artışı yansıtıyor. OPEC + koalisyonunun gelecek ay başlayacak olan rekor üretim kısıntısı buharlaşan talep dikkate alındığında oldukça düşük kalıyor.

Mayıs kontratının vadesinin yaklaşması ile birlikte yatırımcılar, depolayacak yer olmadığı için petrol teslimatlarını almaktan kaçınmak amacıyla, pozisyonlarını Haziran vadeli kontrata çeviriyorlar.

Petrol fiyatlarındaki zayıflığa ilişkin işaretler her yerde var. Çin, cuma günü onlarca yıl sonra ilk kez ekonomisinin küçüldüğünü duyurdu. Koronavirüs kaynaklı kısıtlamaların henüz kaldırılmadığı ABD ve Avrupa'da da benzer gelişmelerin yaşanacağı belirtiliyor.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89