• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Peşmerge Bakanı Yadımcısı: PKK ile savaşırız

Peşmerge Bakanı Yadımcısı: PKK ile savaşırız
Erbil merkezli KDP yönetiminin üst düzey ismi, PKK’nın Irak petrol botu hattına yönelik saldırısını sabotaj olarak nitelendirdi. 

Rudaw’da yer alan habere göre Serbest Lezgin, “PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ne karşı böyle şeyler yapmasını esefle karşılıyoruz. Türkiye’ye petrol taşıyan hatta hangi gerekçe ile sabotaj düzenlediklerini anlayamadık. Savaş kapımıza dayanırsa buna mecbur kalırız” diye konuştu.


Açık bir düşmanlık


Kuzey Irak Özerk Bölge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, ‘’Bu yapılan Kürdistan Bölgesi halkı ve hükümetine karşı açık bir düşmanlıktır. Kürdistan Bölgesi hükümeti bu petrolü satarak memur ve çalışanlarının maaşlarını ödüyor. Belli ki bununla Kürdistan halkının ekmeğine de mani olmak istiyorlar. Hükümet zayıf kalsın, halka maaş ödeyemesin istiyorlar. Serzêr Asayiş Müdürü’nün şehit edilmesi, Kürdistan petrol boru hattının patlatılması düşmanca eylemlerdir ve tehlikelidir” dedi.


Amaçları kaos ortamı


PKK’nın amacı ortalığı karıştırmaktır, arkasında siyasi amaçlar vardır. Kürdistan Bölgesi’nin ekonomisini çökertmek istiyorlar” diyen Lezgin, örgütün bölgesel yönetimi ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirtti. 
Serbest Lezgin, Savaş istemediklerini, PKK’dan taleplerinin militanlarını Kürdistan Bölgesi’nden çıkarmalarını istediklerini ve savaşın kapılarına dayanması durumunda savaşacaklarını kaydetti. 


PKK en büyük engel


 Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, “PKK’nin buralarda yerleşerek yaptığı şey Kürdistan halkına düşmanlıktır. PKK tüm Kürdistan halkına ve Kürt partilerine düşmandır. Halka zarar gelmemesi için PKK’nın buralardan uzaklaşmasını istiyoruz” iadelerini kullandı. 


Bağdat’la Sincar’ın yeniden inşa edilerek güvenliğinin sağlanması konusunda anlaştık diyen Lezgin, değerlendiren Peşmerge Komutanı Lezgin, “Şengal anlaşması uluslararası gözlem altında yapılan bir anlaşmadır. Ancak malesef PKK’ye bağlı grupların varlığı anlaşmanın hayata geçirilmesi önündeki en büyük engellerdir. Çünkü PKK Şengal’de kalıcı olmak ve yerini sağlamlaştırmak istiyor” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89