• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Perinçek'in terörist dediği Doğu Türkistanlı Uygur Nursiman Abdurraşid dava açıyor (Video)

Perinçek'in terörist dediği Doğu Türkistanlı Uygur Nursiman Abdurraşid dava açıyor (Video)
Habertürk canlı yayınında Doğu Perinçek tarafından terörist olmakla suçlanan ve hedef gösterilen Uygur kadın, ''söylenenlerin tamamı iftira, konu ile ilgili avukatım hukuki girişim başlattı'' dedi.

Referans Medya

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Meclis Grubu'nda Doğu Türkistan'da yaşayan ailesi ile ilgili yaşadığı sıkıntıları anlatan Nursiman Abdurreşid, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tarafından terörist ilan edildi. Habertürk canlı yayınında, ismini kullanılarak terörsit ilan edilen ve hedef gösterilen Doğu Türkistanlı Nursiman Abdurreşid, yayın esnasında cevap hakkını kullanmak istediğini ancak fırsat verilmediğini belirtti.

 

Çin'le ilişkilerimizi bozuyor

Doğu Perinçek'in Çin'le ilişkilerimizi bozan bir provokatör dediği genç kadın, ''Benim her hangi bir terör örgütü ile alakam olduğunu ispat edemezsen Çin'ın maşası olduğunu bir kez daha göstermiş olacaksın'' ifadelerini kullandı. Nursiman Abdurreşid'in avukatı İlyas Doğan'da, ''Müvekkilem Nursimangül hanımefendiye iftira atan Doğu Perinçek hakkında gerekli hukuki girişimleri başlatmış bulunmaktayım. Hiçbir haksızlık karşılıksız kalmayacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur'' sözleriyle yasal sürecin başlatıldığını ilan etti.

Ailem ile bağlantım koptu

İndependent Türkçe'den Cihat Arpacık, terörsit ithamının merkezindeki isimle konuştu. Doğu Türkistanlı Nursiman Abdurreşid, ''2015 yılında yüksek lisans yapmak için Türkiye'ye geldiğini, 2017'de ise Doğu Türkistan'da kalan ailesiyle iletişimi koptuğunu o günden bu yana ailesinden bir iz aradığını'' söyledi.

Hiç bir örgütle bağım yok

Doğu Perinçek, Nursiman Abdurraşid'in "Türkiye İslam Partisi'nin militanı" olduğunu, ''FETÖ eylemlerine katıldığını'', ''Uygur olmadığını ve Uygurları değil DEAŞ ve El-Kaide içinde olan bir örgütü'' temsil ettiği iddiasında bulundu.

Hedef gösterilen ve terörle ilişkilendirilen Nursiman Abdurreşid, "2015 yılında Türkiye'ye geldim. Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans yapyıorum. Bir de küçük çocuğum var. Hem onunla ilgileniyor hem de eğitimimi bitirmeye çalışıyordum. Çin, 2017'de Uygurları toplama kamplarına almaya başladı. O tarihten sonra Kaşgar'da bulunan ailemle bütün iletişimim koptu. Türkiye'nin en güzel şehri İstanbul'da yaşıyorum ama burayı gezmiş biri de değilim. Sayın Perinçek'in bahsettiği örgütlerin ismini dahi bilmiyorum. Herhangi bir vakıfla bir alakama yok. Uygurların kurduğu STK'larla bile iletişimim yok. Doğu Türkistan'daki Uygurlar bu iftiralarla zulme uğruyorlar, Türkiye'de ise aynı argümanı Vatan Partisi kullanıyor" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89