• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Perinçek'e ''Doğu Türkistanlılar teröristtir'' davası

Perinçek'e ''Doğu Türkistanlılar teröristtir'' davası
Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, Uygurlar için PKK'dan farkı yok diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Referans Medya

Seyit Tümtürk, Çağlayan Adliyesi'ne giderek Çin yanlısı tutum ve Uygurlar aleyhinde yaptığı konuşmalarla nedeniyle Doğu Perinçek aleyhinde dava açtı.

Tümtürk, Perinçek’in Doğu Türkistanlı Müslümanlara yönelik “terörist” nitelemesine tepki gösterdi ve “Biz Doğu Perinçek’i uyarıyoruz. Artık yalanlarından, iftiralarından vazgeçsin” dedi.

Perinçek'i eleştirdi, dava edildi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tarafından televizyon kanallarında hedef gösterilen Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk geçtiğimiz gün hâkim karşısına çıktı. “Türkiye, Çin’den özür dilemelidir” diyen Perinçek’i eleştirdiği için dava edilen Seyit Tümtürk’e destek vermek için onlarca Doğu Türkistanlı adliye önünde toplandı. Tümtürk, geçtiğimiz günlerde Doğu Türkistanlı Müslümanlara yönelik terörist açıklamalarını yapan Perinçek hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Uygur Türklerini Türkiye ile düşman yapmaya çalışıyor

Adliye çıkışında konuşan Seyit Tümtürk, “Bugün Doğu Türkistanlılara Çin adına iftira atan, Çin’den aldığı emirlerle bizi Türk milleti ile düşman yapmaya çalışan Doğu Perinçek hakkında suç duyurusunda bulundum. Perinçek’in yaptıkları suçtur. Kendisine olmayan bir rol biçen Çin ve Rusya’nın sözcüsü gibi davranan gayrı milli, gayrı ciddi hareketlerde bulunan Perinçek’in millette karşılığı da aldığı oy oranlarıyla ortadadır. “Türkiye Çin’den özür dilemelidir” dediği için kendisine söylediklerimden dolayı bana dava açmıştı. Bugün o dava da görüldü ve Şubat ayına ertelendi. Biz Doğu Perinçek’i bir kez uyarıyoruz. Artık yalanlarından, iftiralarından vazgeçsin. Perinçek, Doğu Türkistan’ı, bizleri hedef göstermesin” sözlerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89