• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Perinçek: Partiden ayrılanları hain, ben Deniz Gezmiş, Mahir Çayanların lideriyim

Perinçek: Partiden ayrılanları hain, ben Deniz Gezmiş, Mahir Çayanların lideriyim
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek partisinden ayrılanları hain ilan etti ve kendisinin Deniz Gezmiş, Mahir Çayanlara emir veren lider olduğunu söyledi.

Referans Medya

Geçtiğimiz günlerde 108 üye ve üst düzey yönetici, Vatan Partisi Genel Başkanı aleyhinde yaptıkları sert açıklamanın ardından partiden istifa etti. Parti lideri Doğu Perinçek, katıldığı televizyon programında o isimler için 'Amerika, PKK ve FETÖ dostu'' kişiler dedi. 

En çok reytingi ben alıyorum

Perinçek konuşmasında, “Televizyon reytinglerine bakın en çok izlenen insan Doğu Perinçek. Ben 1968 gençlik hareketinin lideriyim'' dedi. Partiden ayrılanları ABD-PKK-FETÖ çizgisinde olmakla suçlayan Perinçek, ''Ben onları benimsemiyorum ki onlar beni benimsesin ifadelerini kullandı ve o kişilerin Vatan Partisi'nin, 'HDP Kapatılsın' düşüncesine karşı çıkan, Türk Milletiyiz kavramına tahammülleri olmayan şahıslar olduğunu'' söyledi.

Deniz Gezmişler Mahir Çayanlar benim emrimdeydi

Habertürk'te 'Gerçek Fikri Ne' programına katılan ve Eren Eğilmez, Nagehan Alçı, Cem Küçük ve Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtlayan Perinçek, kendisiyle ilgili '' Ben herhangi biri değilim. Deniz Gezmişler, Mahir Çayanlar benim emrimde olan insanlardı. Türkiye halkında Doğu Perinçek'in çok büyük bir karşılığı var, Vatan Partisi'nin. Ve Vatan Partisi şu an Mardin, Şırnak, Yüksekova, Aydın Türkiye'nin her yerinde çığı gibi büyüyor. Hangi sol terörist Amerika'nın güdümünde olan PKK'nın çatısı altına giren solla tabii ki karşı karşıyım'' ifadelerini kullandı ve konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

Vatan Partisi'nin değişik özelliği var

Bunların 10 tanesi açıklama yaptı 'Partimize ölene kadar bağlıyız' diye... Mehmet Bedri Gültekin denen şahısla ben 20 senedir uğraşıyorum. Dersim meselesi üzerine falan gitmeyin diyen, 10 yıldır uğraşıyorum… Vatan Partisi’nin çok değişik özelliği vardır. Bu tür eğilimleri ikna etmeye, eğitmeye çalışır. Burada da partinin bir irade beyanı söz konusu. Benim karşıma sahte solu getirmeyin. Ben 1968 gençlik hareketinin lideriyim. Herhangi biri değilim. Deniz Gezmişler, Mahir Çayanlar benim emrimde olan insanlardı. Ben o hareketin lideriyim. Bizim ayrılığımız nerden çıkmıştır? Silahlı mücadele 71 yılında girişimleri başlayınca… O genç arkadaşlar silahlı mücadeleye sürülünce onların karşısına ben çıktım. Gene çıkarım. Bu sola kasıttır. 1971 banka soygunları, çocuk kaçırmak... Ben onların karşısındayım. Onların hiçbir gücü yoktur. Sonunda gidip PKK'ya sığınmışlardır. Vatan Partisi'nin dışında 1970'den kalan hiçbir güç yoktur.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89