• BIST 9735.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Patatese karşılama töreni düzenlendi

Patatese karşılama töreni düzenlendi
Şanlıurfa, Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan'ın patates çuvalını halka verirken çektirdiği fotoğraf eleştiri konusu olurken, İstanbul Valiliği de patates yüklü tırları karşılama töreni düzenledi!

Tonlarca patates ve soğanın depolarda çürümeye yüz tutması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi kanalıyla (TMO) üreticilerden patates ve soğan alımlarına başlamış ve toplanan ürünlerin 81 İl Valilikleri aracılığıyla dağıtımının yapılacağı bildirilmişti.

Çiftçinin elinde kalan ve iyi bir amaçla girişilen eylemin kimi bireysel adımlar ile kötü bir noktaya çekildiği görülüyor. Dağıtımların şov olarak kaymakam ve valiler tarafından dağıtılmaya başlanması toplumsal yardımlaşma sosyolojisine aykırı olduğu gibi yapılan yardımların önünün tıkanmasına sebep oluyor. 

Çiftçinin elinde kalan ve ihtiyaç sahibi kimselere ulaştırılmaya çalışılan bu eylemliliklerin arttırılması gerekirken olayın medyatiklik kısmının geride bırakılması gerekirdi. Ancak böyle olmaması da topluma faydalı olmayı amaçladığı aşikar olan bu çabaların devamlılık arz etmeyeceği ve bir defaya mahsus olarak yapıldığı intibaını uyandırıyor. İşinin ehli olarak görülen kimi memurların da 'iş yardımı dağıtmaya geldiğinde' sosyal yeterlilik ve empati yeteneğinden mahrum oldukları anlaşılıyor. 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçe kaymakamı Coşkun Doğan'ın bir kişiye patates çuvalı verirken fotoğraf çektirmesi bütün kesimlerden tepki çekti. Yapılan yardımı gölgeleyen bu fotoğrafın oluşturduğu atmosfer, yardıma ihtiyacı olanların geri plana itilmesine; olayın "şov" kısmına yönelinmesine neden oldu. 

Bir elin verdiğini diğerinin bilmemesi gerekirken kaymakamın madalya takıyormuş gibi bir de patatesi vatandaşa uzatırken fotoğraf çektirmesi hiçbir ahlaki ve siyasi söylem ile açıklanamıyor.

Kaymakamın ve kim bilir daha kimlerin yardım yaparken işi şova dökmeleri devlet erklerinin uzun bir süre iyi gidip ardından çürümeye yüz tuttuğunu gösteriyor.

 

Patates karşılama töreni

Vatandaşlar, gazeteciler ve siyasiler kaymakamın bu tutumunu "şov amaçlı" bularak sosyal medya üzerinden eleştirirken dün yaşanan bu olaya bugün daha farklı bir boyut kazandıran bir olay yaşandı. İstanbul Valiliği patates tırları için karşılama töreni düzenledi.

TMO'nun vatandaşa ücretsiz dağıtmak üzere aldığı patateslerin bir kısmı İstanbul'a ulaştı. Patates yüklü tırları İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek karşıladı.

İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Gevrek, karşılamada töreni sırasında kameralar karşısına geçerek "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla patates ve soğan üreticimize destek olmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alımı yapılan ürünler ihtiyaç sahibi ailelerimize ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Bu kapsamda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından İstanbul'da belirlenen 164 bin aileye yardım yapılması planlandı. Niğde ve Nevşehir'den gelen 10 tırdan 4'ü İstanbul'a ulaştı. İstanbul'a gelen tırlar Tuzla'da karşılanarak, Anadolu Yakası'nda Adalar, Ataşehir, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla ve Ümraniye'ye dağıtılıyor. İhtiyaç sahibi her aileye 10 kilo soğan, 20 kilo patates ulaştırılacak. Devletimizin, çiftçimizin ve ihtiyaç sahibi vatandaşımızın her zaman yanında olduğunun göstergesi olan bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Patatesler için gösterilen bu ihtimamın sosyal konularda, yasaklarda, işsizlikte, cezalarda ve hukukta gösterilmemesi patatesin neden dağıtılmaya çalışıldığını ve kameralar önünde "şov" şeklinde yapıldığını açıkladığı gibi ahlaki yozlaşmayı da gözler önüne seriyor!

Haksözhaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89