• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Pandemi paniği

Pandemi paniği
Şubat ayı boyunca 70'ten fazla Müslümanı bölgeden gitmeye zorlayarak katleden ve camileri kundaklayan Hindular, şimdi virüs korkusuyla yaşadıkları bölgelerden kaçıyor.

Virüs Paniği

Haber: Referans Medya

Hindistan hükümeti'nin Pakistan, Afganistan ve Bangladeş'ten gelen Müslüman göçmenleri kapsam dışı bırakma amaçlı çıkardığı göçmen yasası sebebiyle Hindu-Müslüman çatışmalarına sahne olan Hindistan'ın başı virüs salgını ile dertte. Şubat ayı boyunca şiddet olaylarına sahne olan ülkede onlarca Müslüman Hindu saldırılarında can verdi. Bir çok Cami kundaklandı ve Müslümanlar bölgeyi terk etmeye zorlandı. Mart ayının ilk günlerinde artan virüs vakası ülkede gündemi tamamen değiştirdi. 

Binlerce Hindu kaçmaya çalışıyor

Binlerce kişi ülkenin en büyük eyaletlerinden Maharashtra'da görülen Koronavirüs vakasından dolayı bölgeden kaçmaya çalışıyor. Başbakan Narendra Modi, önleyici tedbirler kapsamında 22 Mart itibarı ile ülke çapında gönüllü sokağa çıkma yasağının uygulanacağı duyurusunda bulundu. Modi'nin virüsün yayılmasını istemiyorsanız evlerinden çıkmayın çağrısı yaptı ve zaruri ihtiyaç malzemeleri satışı yapan mağazalar dışında tüm işletmelerin kapatılacağı ve toplu taşıma araçlarının faaliyetlerinin durduracaklarını açıkladı.

Virüsün 63 kişiye bulaştığı duyurusu paniğe neden oldu

Maharashtra eyaleti Sağlık Bakanı'nın açıkladığı son durum raporu eyalet genelinde hareketliliğe sebep oldu. Sağlık Bakanı Rajesh Tope, son 24 saatte eyalet genelinde yeni 11 Korona vakasına rastlandığını ve toplam sayının 63'e yükseldiğini açıkladı. Bu bildirimin hemen ardından binlerce kişi bölgeyi terk etme amaçlı farklı eyaletlere giden trenlere hücum etti. Normal kapasitesi dolan tren vagonlarına kaçak binen binlerce Hindistanlı ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oldu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89