• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Osmaniyeli künefeciden "LGBTİ'liye kapalıyız" yazısı

Osmaniyeli künefeciden "LGBTİ'liye kapalıyız" yazısı
Osmaniye şehir merkezinde faaliyet gösteren Keyf-i Künefe isimli tatlıcı, dükkan girişine LGBTİ'liye kapalıyız yazdı.

Diyanet İşleri Başkanı tarafından sapkınlık olarak nitelendirilen LGBTİ'lilere satış yapmama kararını işyeri girişine aşan Keyf-i Künefe'ye vatandaşlardan büyük destek geldiği belirtildi.

Son dönem Türkiye ve dünya gündeminin başat konuları arasında yer alan LGBTİ'lilere satış yapmama kararı alan Keyfi Künefe isimli işletme bir ilke imza attı. Osmaniyeli künefeci eşcinsel yapılanmalara destek veren Kemalist - Sol ve HDP çizgisinde yayın yapan medya organları tarafından hedef gösterildi ve bu kuruluş aleyhinde bir çok haber yayınlandı.

İnsan hakları ihlali yapmakla suçlandı

Osmaniye'nin merkez mahallelerinden Fakıuşağı'nda faaliyet yürüten “Keyf-i Künefe” isimli tatlıcı, Kaos GL isimli dernek tarafından insan hakları ihlali yapmakla suçlandı. Eşcinsel hakları savunuculuğu iddiasındaki derneğin avukatı Kerem Dikmen, bu durumun mal ve hizmetlere erişimi engellenmesi ve ayrımcılık olduğu tezini savundu.

 

Türkiye İstanbul Sözleşmesi ile LGBTİ'leri koruma garantisi verdi

 

LGBTİ destekçisi dernek avukatı Kerem Dikmen, “Herkesin yapabildiği bir alışverişi LGBTİ+’ların yapamaması veya herkese kiralanan bir evin sırf, kiracının LGBTİ+ olduğu gerekçe gösterilerek kiralanmaktan kaçınılması ayrımcılık örneğidir” dedi.
Dikmen, Türkiye'nin  İstanbul Sözleşmesi ile ”LGBTİ'lere cinsel yönelimlerinden ötürü şiddet uygulanamaz” maddesini kabul ettiği belirtti. Kerem Dikmen,  Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu sözleşmede imzacı olduğu için ayrımcılığa uğrayan vatandaşını korumak zorunda. Fakat bu sözleşmeden çıkıldığı takdirde LGBTİ+ bireyler bu ayrımcılık örnekleri karşısında daha savunmasız kalacaklar" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89