• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Olay isim konuştu: ''Orduya hakaret eden şerefsizdir ama şehide 'kelle' diyen daha büyük şerefsizdir''

Olay isim konuştu: ''Orduya hakaret eden şerefsizdir ama şehide 'kelle' diyen daha büyük şerefsizdir''
Habertürk yayınında kullandığı ''Ordu satıldı'' sözleri büyük tepki çeken CHP Mersin Milletvekili, TBMM'de konuştu.

Referans Medya

TBMM'de Enerji Bakanlığı'nın bütçesi görüşmeleri esnasında söz alan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a kullandığı ifadeler nedeniyle Ak Parti ve MHP grubundan tepkiler geldi.

CHP'li vekil Ak Parti ve MHP sıralarından yükselen protestolara cevaben, "Benim askerlik terhis belgemde postal kokusu var; senin arkadaşlarında dolar var beyefendi. Orduya hakaret eden şerefsizdir, alçaktır ama şehide 'kelle' diyen daha büyük şerefsizdir, alçaktır!" diye konuştu.

O üniformayı onurla giyerim

Ali Mahir Başarır, geçtiğimiz günlerde katıldığı Habertürk TV’de Eren Eğilmez’in sunduğu "Gerçek Fikri Ne" adlı programında Başarır,“Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış. Ben değer biçemiyorum; 20 milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış'' ifadelerini kullanmıştı. Bugün kürsüde kendisine bu sözleri hatırlatılan Başarır eleştirilere şu sözlerle cevap verdi:

“Ben her şeyin cevabını veririm. Hiç merak etmeyin. Benim alnım açık beyefendi. Siz çok rahat olun. Ben bu ülkede onurumla şerefimle askerlik yapmış, terhis almış bir insanım. Sen arkadaşlarına bak beyefendi. Hem bedelli askerlik yapıp hem de devletten maaş almış beyefendi. Benim askerlik terhis belgemde postal kokusu var, senin arkadaşlarında dolar kokusu var, beyefendi. Eğer ki bu ülkede, Allah göstermesin bir savaş çıkarsa, ben milletvekili rozetimi çıkarırım, o üniformayı onurla giyerim beyefendi. Benim lafımın başını sonunu keserek, bir cümleyle beni linç edemezsiniz beyefendi. Ben o konuşmamda, Mehmetçiğin postalını Katara vermem dedim beyefendi. Mehmetçik, asker, ordu benim başımın tacıdır.

Hakkında soruşturma açıldı

Televizyon konuşması sonrası devlet kademesinden sert eleştirilerin yöneltildiği Ali Mahir Başarır hakkında hukuki süreç başlatıldı. Millî Savunma Bakanlığı konu ile ilgili "Milletin ordusuna milletin önünde hakaret edilmiştir, bunun hesabının hukuk çerçevesinde sorulacağını herkesin bilmesini istiyoruz" beyanında bulunmuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89