• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

ODTÜ kampüsü yanıyor

ODTÜ kampüsü yanıyor
Kuzey Kıbrıs Tepebaşı bölgesinde çıkış ve henüz nedeni tespit edilemeyen yangın, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kalkanlı Kampüsü'ne sıçradı. Okulda bulunan öğrenciler tahliye edildi.

ODTÜ kampüsü yanıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti - Tepebaşı bölgesinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Türkiye, bölgeye iki yangın söndürme helikopteri gönderdi. Yangın nedeniyle Tepebaşı-Çamlıbel anayolunu trafiğe kapatıldı. Rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınmasında büyük güçlük yaşanıyor.

Korkutan yangına dair açıklama yapan KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, yangının çok geniş alana yayıldığını belirtti. 

15897266095ec1474b5542801d9cb14bb4.jpg

Rüzgar müdahaleyi güçleştiriyor

Yangın bölgesine giden KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kuzey Kıbrıs’ın en güzel orman alanlarından olan bölgede çıkan yangından büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Bölgede yaklaşık 8 ay önce fidan diktiklerini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, tüm gayret ve imkanlarla yangının söndürülmeye çalışıldığını söyledi.

Yangını söndürmek için büyük uğraş verildiğini ifade eden Başbakan Ersin Tatar da, Türkiye'nin yangın söndürme helikopterleri gönderdiğini vurgulayarak, "İnşallah en kısa sürede söndürülür" dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'da, Tepebaşı bölgesinde çıkan yangının rüzgarın etkisiyle hızla büyüdüğünü ve denize doğru ilerlediğini söyledi. Özersay, bölgede koordinasyonu sağlamaya çalışıldığı ve Rum kesiminden de yangın söndürme uçağı gönderileceğini bilgisini verdi.

Yerleşim yerleri tehlike altında

 Özersay, Kalkanlı’daki yangının yerleşim yerlerine yakın olmasının sıkıntıya yol açabileceğini söyledi.

Tepebaşı bölgesinde çıkan yangın Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kalkanlı Kampüsü'ne de sıçradı. Okulda bulunan öğrenciler tahliye edilirken, bölgede itfaiye birimlerinin yangını kontrol altına alma amaçlı yoğun çaba verdiği kaydedildi. 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89