• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Oda TV'den MİT'e kumpas

Oda TV'den MİT'e kumpas
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Libya'da Şehit olan MİT mensubunun ifşa edilmesine ilişkin 8 şüpheli hakkında iddianame hazırladı.

Haber: Referans Medya

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanarak  Libya'da Şehit olan MİT mensubunun ifşa edilmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Şehit MİT mensubunun ifşa edilmesine ilişkin 8 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.


Mit mensubunu ifşa etme suçu

MİT Başkanlığı’nın suç duyurusu üzerine başsavcılıkta başlatılan soruşturmanın ardından 1’i firari, 6’sı tutuklu toplam 8 şüpheli hakkında hukuki işlem başlatıldı. Şahıslar hakkında devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama, istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek suçlarından TCK 329/1 ve MİT Kanunu 27. Maddelerinden hareketle hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.


Kumpasın 8 şüphelisi

 Oda TV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, 

Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan,

 Haberin sahibi Hülya Kılınç, 

Yeniyaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, 

Yeniyaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, 


Birgün Gazetesi Yazarı Erk Acarer,

 Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel, 


CHP Akhisar Belediyesi Basın Birimi görevlisi E.E.

Oda TV ne yapmıştı? 

Oda TV, 3 Mart 2020 tarihli haberi Hülya Kılınç imzasıyla "Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Oda Tv ulaştı" başlığı ile verdi. Kumpas haberde; MİT'in yurt dışı operasyonunda şehit olan kişinin kimlik bilgileri, fotoğrafı, şehidin ailesinin kimlik bilgileri ile oturduğu ev ve şehidin cenaze namazına katılan MİT mensuplarının fotoğrafı yayınlandı.


Fotoğraflarla deşifre ettiler 


Uluslararası istihbarat örgütlerinin; cenazeye katılan kişilerin fotoğrafları ve kamera kayıtları üzerinden şehit MİT mensubunun arkadaşlarının çok kolay tespit edilebileceğine dikkat çekiliyor.


CHP'li belediye çalışanı fotoğrafları çekti 

Yapılan polis sorgusunun ardından şehidin cenaze töreninde fotoğrafları çeken ve Oda TV muhabiri şüpheli Hülya Kılınç'a ulaştıran kişinin Akhisar Belediyesi Basın Biriminde görevli E.E. olduğu belirlendi. Şüpheli E.E. ifadesinde MİT şehidinin cenaze töreninin fotoğraflarını şüpheli Hülya Kılınç'ın kendisinden istediğini, sadece inceleyeceğini düşündüğü için gönderdiğini ileri sürdü.


Oda TV muhabiri fotoğrafları istedi


Törenden 10 gün sonra Oda TV muhabiri Kılınç'ın kendisini aradığını söyleyen E.E., şöyle devam etti: "Elimde fotoğraf olup olmadığını sordu. Haber yapmayı düşündüğünü, incelemek üzere fotoğraf istediğini söyledi. Ancak haber yapıp yapmayacağını söylemedi. Bu görüşmede bana şehidin MİT mensubu olduğuna ilişkin bir şey söylemedi." İfadelerini kullandı.


Oda TV kapatıldı


Soruşturma kapsamında; Oda TV adlı internet sitesi; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) kararıyla erişime engellendi. BTK kararında, "5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonunda alınan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 05 Mart 2020 tarihli kararına istinaden bu internet sitesi hakkında idari tedbir uygulanmaktadır" denildi.

Dünyanın her yerinde suç


Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, Oda TV'nin "Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Oda Tv ulaştı" başlıklı haberine tepki gösterdi. Varank, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından;"Malum websitesiyle alakalı kimse basın özgürlüğü yalanına sığınmasın. Şehit MİT mensubunu ve ailesini deşifre etmek dünyanın her yerinde suçtur. O hayran olduğunuz Batı ülkelerinde bunu yapsanız, başınıza gelecekleri tahmin bile edemezsiniz" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89