• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Nobel ödüllü doktor: Virüs laboratuvarda üretildi

Nobel ödüllü doktor: Virüs laboratuvarda üretildi
AIDS hastalığının ana nedeni olan HİV virüsünü bulan ve virüsü izole eden Fransız bilim adamı Prof. Luc Montagnier, Koronavirüs için 'laboratuvar üretimi' dedi.

Nobel ödüllü doktor: Virüs laboratuvar üretimi

 

Haber: Referans Medya

 

Fransa'da AIDS'e karşı yürüttüğü bilimsel çalışmalar nedeniyle 2008 yılında Nobel Ödülü'ne layık görülen Prof. Luc Montagnier, Fransız basınına yaptığı değerlendirmede Covid-19 için,  "Araştırmalarımızda bu virüsün değiştirildiği sonuçlarına vardık. Yarasadan gelen klasik bir virüs modeli var. Bu modelin üzerine VIH kesitleri eklenmiş" ifadelerini kullandı. 

 

Vuhan'da üretilmiş olabilir

 

Montagnier, bu değişikliği kimin yaptığını bilmediğini ancak Vuhan'daki laboratuvarda üretilmiş olabileceğini söyledi. Fransız bilim adamı, 'virüsü üretmede ki amaç belki de yeni virüsü AIDS'e karşı aşı çalışmalarında kullanmaktı" dedi. Benzer iddialar farklı isimler tarafından dillendirilmiş ve Çin tarafından ısrarla yalanlanmıştı.

 

AIDS'e yol açan virüs parçaları eklendi

 

Fransız Profesör Montagnier, Paris'te Pastör Enstitüsü'nde yürüttüğü çalışmalar kapsamında AIDS hastalığının ana nedeni HIV vürüsünü bulan ve izole eden isim olarak tarihe geçti. Fransız bilim adamı 1983 yılında elde ettiği bu başarının ardından 2008'de Nobel Ödülü'ne layık görüldü. Halen HIV enfeksiyonunu tedavi etmek için aşı ve antiviral tedaviler üzerinde çalışan Luc Montagnier, 'Covid-19 hastalığına neden olan SARS-CoV-2 virüsünde AIDS'e yol açan virüsten parçalar görüldüğünü' söyledi. 

 

Hem destek gördü hem de eleştirildi

 

 Paris'teki Pastör Enstitüsü'nde araştırmacı virolog olan Fransız Profesör'ün açıklamaları tüm dünyada büyük yankı buldu. Prof. Luc Montagnier'in, Covid-19 hastalığına neden olan SARS-CoV-2 virüsünde AIDS'e yol açan virüsten parçalar olduğu ve virüsün bu nedenle ancak laboratuvarda üretilmiş olabileceği' tezine bir çok çevreden destek gördü. Anca bu destekler yanında açıklamaları kuşkuyla karşılayan kurum ve  bilim insanları da oldu. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89