• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Nargileye Virüs Yasağı

Nargileye Virüs Yasağı
Suudi Arabistan Belediye ve Köy İşleri Bakanlığı, koronavirüse karşı vatandaşların ve turistlerin sağlığını korumak için ihtiyati bir dizi tedbirler alıyor.

Suudi Arabistan Belediye ve Köy İşleri Bakanlığı, koronavirüse karşı vatandaşların ve turistlerin sağlığını korumak için ihtiyati bir önlem olarak ülkedeki bütün kafe ve restoranlarda tütünlü veya meyve posalı nargile hizmeti sunulmasının geçici bir süreyle durdurulduğunu duyurdu. Krallık tarafından alınan bu karar, virüsün yayılmasını önlemek için alınan tedbirler bağlamında geldi.
Suudi Arabistan, virüsün yayılmasını önlemek için alınan ihtiyati önlemler bağlamında, 7 Mart 2020 Cumartesi 23:55’ten itibaren geçerli olmak üzere, Emirlikler, Kuveyt ve Bahreyn’den  Riyad’daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı, Cidde’deki Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı ve Dammam’daki Kral Fehd Uluslararası Havalimanları’na girişin geçici olarak sınırlandırılması da dahil olmak üzere bir önleyici tedbir paketi açıkladı. Yine Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı, bugünden başlayarak bir sonraki duyuruya kadar Suudi Arabistan’daki ilkokul, ortaokul, lise, devlet ve özel üniversitelerinde, teknik ve sanat okullarında eğitimin askıya alındığını duyurdu.
İlgili makamlar, halk sağlığını “kırmızıçizgi” olarak görüyor ve bu konuda herhangi bir ihmal ya da iltimas kabul etmiyor. Bu yönüyle, virüsün tehlike boyutuna ve yayılma derecesine bağlı olarak, Suudi Arabistan’ın koronavirüsüyle mücadele için aldığı önleyici tedbirler şeffaflık, açıklık ve ilerlemeyle nitelendiriliyor. Yetkililer, alınan bu önlemlerin, ilk günden bu yana konuyla ilgili gelişmelerin ilgi ve dikkatle takip edildiğini doğruladığını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89