• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Müthiş iddia

Müthiş iddia
Tunus El Hakika Tv haber kanalından müthiş iddia. Libya-Tunus sınır bölgesinde yer alan el Vatya Askeri Üssü’nde Hafter ve destekçileri tarafından yapılan toplantı UMH güçleri tarafından vuruldu.

Haber: Referans Medya

El Hakika Tv, aralarında Kaddafi’nin oğlu Seyf el İslam, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in kardeşi Tahnun ve Hafter’in oğlunun da yer aldığı bir çok ismin Vatya askeri üssünde rehin durumda olduğunu belirtti. Tunus kanalı, toplantıya katılanlar arasında BAE, Mısır ve Fransız istihbaratından isimlerinde bulunduğu bilgisini verdi. 


Üs vuruldu 40 askeri komutan öldü 66’sı yaralı


Tunus sınırına 35 kilometrede bulunan Vatya üssüne (Libya’nın Güneybatısında) bugün yapılan operasyonda öldürülen ve yaralanlar arasında yabancı ülkelerden Hafeter’e destek amaçlı gelen çok sayıda isminde yer aldığı iddiası var. Yaralı komutanların el Maadi Hastanesi’ne taşındığı belirtilen haber de ölen 26 askerin ise ismi yayınlandı. Ölen kişiler arasında, Mecdi Semir Ebu Fituh, Hişam Said Abdullah Nevvar, Rida Abdurrahman Hüsam Savi, Hani Şefik Denyal, Mustafa Muhammed İbrahim Ebu Cebel, Fikri Abdul Mesih, Bedir Abdulhafiz Selam, Şehhat Ebu Hatab gibi isimler yer alıyor. 


Askeri üs kuşatma altında 


İsyancı Halife Hafter milisleri tarafından 2019 yılında ele geçirilen Vatya üssü stratejik öneme sahip noktalar arasında yer alıyor. Nisan ayı başında Vatya Üssü’ne yönelik hava operasyonunda Hafter’in 3 Su-22 uçağı ve büyük çapta silah ve cephanesi imha edilmişti. UMH’ye bağlı ordunun, aralarında El Cemil, El Asse, Melite, Zileten, Rikdalin, Uceylat ve Surman’la birlikte Sabratan’da kontrol sağlaması sonrası Vatya Üssü’nünde büyük ölçüde kuşatma altına girdiği belirtiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89