• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Mürettebat anlattı: 6 saat süren bir kabustu, silahlarla ateş edip kapıları taradılar

Mürettebat anlattı: 6 saat süren bir kabustu, silahlarla ateş edip kapıları taradılar
Geçtiğimiz yıl dünya geneli korsan saldırı ve personel kaçırmalarının yüzde 95'inin yaşandığı bölgede basılan Türk gemisinin kurtulan 3 mürettabatı yaşadıkları kabusu anlattı.

Referans Medya

Nijerya-lagos açıklarında 15 çalışma arkadaşı kaçırılan 3 gemici tüm İstanbul'a getirildi. Başmühendis , 4. kaptan ve yağcı olarak görev yaptıkları Mozart gemisinden sağ kurtulan ve THY uçağı ile yakınlarına kavuşan gemi çalışanları kabus olarak nitelendirdikleri baskın ve sonrasında yaşananları anlattı.

Silahlarla ateş edip taş motorla kapıyı kesitler

Liberya bayraklı "Mozart'' gemisinden kurtulan başmühendis Süha Tatlıgül o anlara ilişkin şunları söyledi:

''İlk süvari bey makineye tam yol vereceğini, saldırı başladığını söyledi. Tam yolu verdik. Tersane döneminden bugüne kadar verilmemiş olan limitleri çıkarıp tam yol verdik. 15 dakika sonra yakaladılar. Sürat botları 26-27 knot.

İskele tarafından yakaladılar

Bizi iskele tarafından yakaladılar. Merdivenle güverteye çıktılar. Yükseklik 15 metre. Ondan sonra aşağı indi süvari ve ikinci kaptan. Dümen dairesine kendimizi kilitledik. 12 milimlik sacımız var. Onla kaldık. Korku filmi gibi ateş ettiler kapılara. Takır takır tarıyorlar. Balyozla vurdular saatlerce.

İçeri inledi

6-7 saat inledi içerisi. En sonunda taş motoru ve elektrikli testerelerle kesmeye başladılar. Ufak bir yarık açılınca bilinçsizle ateş ettiler herkes kaçışırken. Allah rahmet eylesin Azeri ikinci mühendisimiz öldü. Yarığı büyüttüler. Baktık içeri iyice giriyorlar, bir boşluk vardı oradan aşağı düştüm.

Üstümü halatlarla örttüm

Üstümü halatlarla örttüm, beni göremediler. Diğer arkadaşları aldılar götürdüler. Onlar gittikten yarım saat sonra çıktım. Normal operasyonu yaptım. 42 yıldır bu işi yapıyorum. Gemideki bütün kadrom gidince mecburen iş başa düştü. Birkaç gün uyumadan gemiyi kurtardık. Daha sonra bildiğimiz iş olarak herhangi bir sorun olmadı tek başıma kaldım. Biraz uykusuzluk, yorgunluk, korku, stres heyecan... İşimizi yaptık. İlk etapta gemiyi kurtardık. Yol verdikten sonra ailemle irtibat kurdum. İnşallah en kısa sürede rehin alınan arkadaşlarımız da kurtulur.

Cumhurbaşkanımız 4-5 kez aradı

Korsan saldırıya maruz kalan geminin 4. Kaptanı Furkan Yaren ise, ''Allah'a şükür 3 kişi gemiyi emniyetli bir yere getirdik. İlk dakikadan itibaren bizi arayarak yakından ilgilenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na teşekkür ederiz. Uydu telefonundan sürekli biri kapatıp diğeri aradı. Cumhurbaşkanımız 4-5 kez aradı. Sürekli takip etti. Allah ondan razı olsun. Aileme kavuşacağım. Türkiye'ye ayak bastım. Türk bayrağını gördüm. Mutluyum. İnşallah diğer arkadaşlar da en kısa zamanda ailelerine kavuşur'' şeklinde konuştu.

Fazla konuşunca arkadaşlarımızın aileleri üzülür

Yağcı olarak görev yapan Bahadır Yeşilalan'ın sözleri ise, ''Hükümetime, Gabon'daki büyükelçimize teşekkür ederim. 15 arkadaşımız esir. Fazla konuşunca onların ailelerinin acılarına iğne batırmış oluyoruz. İnşallah onlar da kurtulur.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89