• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Muharrem İnce'nin namaz daveti beklentisi alay konusu oldu

Muharrem İnce'nin namaz daveti beklentisi alay konusu oldu
CHP'nin son Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a karşı aday gösterdiği Muharrem İnce'nin 'Ayasofya için namaz daveti gelirse giderim'' sözü alay konusu oldu.

Referans Medya / Miraç Şamil Atalan

Muharrem İnce, Ayasofya'nın statüsünün değiştirilerek ibadete açılma kararına destek verdi ve 'Davet olursa Ayasofya'daki ilk namaza giderim' dedi. 

Halk TV‘de yayınlanan Taksim Meydanı programında, Ayasofya’nın statüsünün müzeden yeniden camiye dönüştürülmesi konuşuldu. Programa konuk olan gazetecilerden Özlem Gürses “Muharrem İnce 24 Temmuz’da ilk namaz sırasında Ayasofya’da olabilir” açıklaması yaptı.

Gürses’in açıklaması üzerine gazeteci İsmail Saymaz, canlı yayın sırasında CHP'li Muharrem İnce’yi aradı. Saymaz, İnce’ye yayında olduklarını ve dilerse İnce’nin sesini yayına verebileceklerini söyledi. 


''Biz ister cami, ister kilise yaparız bunun sorumluluğu bize aittir''


İnce'nin kabul etmemesi üzerine Saymaz, İnce’nin sözlerini dinleyerek şöyle aktardı; "Ayasofya’nın tapusu bize aittir, orası bizim mülkümüzdür. Türkiye Cumhuriyeti’nindir. Yunanistan, Rusya, ABD Dışişleri Bakanlığı buna karar veremez. Biz ister cami, ister kilise yaparız bunun sorumluluğu bize aittir. Biz karar veririz. Ülkemizi yönetenler ve mahkemelerimiz buna karar vermişse biz uyarız.”

''Davet olursa icabet ederim"


Bu sözlerin ardından İnce, “Ayasofya’ya namaza gidecek misiniz?” sorusu üzerine, “O gün protokol olmaz; ama özel bir gün olduğu için belki davet gerekebilir. Davet olursa icabet ederim" yanıtını verdi.

''Türkiye’nin egemenlik hakkıdır''


Muharrem İnce, canlı yayın sonrası Twitter hesabından şunları yazdı: ''Ayasofya Türkiye sınırları içindedir ve ibadete açılması kararı Türkiye’nin egemenlik hakkıdır. Buna Rusya, ABD, Yunanistan veya başka bir ülke, kuruluş karar veremez.

1400 yıllık açık davet var

Muharrem İnce’nin “davet gelirse giderim” sözlerini ilk sayfasına taşıyan Karikatür dergisi Misvak “1400 yıllık davetten haberi olmayan Muharrem ‘davet gelirse Ayasofya’da ilk namaza ben de katılırım’ demiş” başlıklı bir karikatür yayımladı. Misvak son sayısında minareden ezan okuyan müezzin görseli eşliğinde yayınlanan karikatürde Muharrem İnce, '' Sende gel Muharrem'' sözleriyle hicvedildi. 

screenshot-7.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89