• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Moskova'da alarm: Rusya'da gösteriler yeniden başladı, 120 kişi gözaltına alındı

Moskova'da alarm: Rusya'da gösteriler yeniden başladı, 120 kişi gözaltına alındı
Rusya'da Putin protestoları devam ediyor.

Referans Medya

Almanya dönüşü Moskova'da tutuklanan muhalif lider Navalniy'nin serbest kalmasını isteyen kalabalıklar ülkenin farklı kentlerinde yeniden meydanlara indi. Putin yönetimi, başkent Moskova'da güvenlik önlemlerini olağanüstü artırdı. 

Polis müdahale etti

Başkent Moskova başta olmak üzere bir çok meydanda toplanan eylemcilere polis müdahale etti. Moskova Ombudsmanı Tatyana Potyageva, başkentteki gösterilerde yaklaşık 120 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltına alınan isimler arasında, Moskova Kent Duması vekili Yevgeniy Stupin, Suharevskaya, Aleksey Navalniy'nin eşi Yuliya Navalnaya, Rus gazeteci ve Rusya Kamu Odası üyesi Nikolay Svanidze gibi isimler de bulunuyor.

a6883032-2a1c-482e-a3d7-eea9727b0cb0.jpg

Sibirya'da bir çok kentte başladı

İç hat seyahatinde uçakta fenalaşan ve Almanya'da gördüğü tedavinin ardından 17 Ocak'ta yeniden Rusya'ya dönen Navalnıy, Rus kamuoyuna '' Putin bir hırsız, sokağa çıkın'' çağrısı yapmıştı. Navalniy'e ait internet seitesinde yayınlanan Putin'in yolsuzluk yaptığı ve lüks saray yaptırdığı ile ilgili video yalnızca YouTube'de 100 milyonu aşkın kişi tarafından izlenmişti. 

 Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen gösterilerde 3 bini aşkın eylemci gözaltına alınırken Putin'de kendisi ile ilgili iddiaları yalanalyan bir açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

Rus kaynaklar bugün İrkutsk, Krasnoyarsk, Barnaul ve Novosibirsk gibi Sibirya'nın büyük kentlerinde protestocuların meydanlara inmeye başladığını aktardı. Rus güvenlik güçleri gösterileri illegal ilan etti ve sonlandırılması uyarısı yaptı. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89