• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Mısır'da korkutan bilanço

Mısır'da korkutan bilanço
Mısır hükümeti, “Ramazan ayının gelişi münasebetiyle fiyatları kontrol etme, piyasalardaki mal ve ürün tedariki ihtiyacının gereğini” vurguladı.

Mısır hükümeti, “Ramazan ayının gelişi münasebetiyle fiyatları kontrol etme, piyasalardaki mal ve ürün tedariki ihtiyacının gereğini” vurguladı. Mısır Başbakanı Dr. Mustafa Medbuli’nin, video konferans aracılığıyla dün ikinci kez yaptığı ve başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında, “hükümet ve halk olarak bütün herkesin yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) karşısındaki yükümlülüklerinin olduğunun farkına varması gerektiğini” vurguladı. Medbuli şu ifadeleri kullandı: “Özellikle şu anki aşamada, bu virüsü kontrol altına almaya yönelik tüm çabalarımız bir sonuç verinceye kadar, enfekte vaka sayısında bir artışa yol açmayacak şekilde, salgına karşı alınan önlemleri ve kararları uygulamaya devam etmemiz ve bunlara bağlı kalmaya azami derecede özen göstermemiz gerekiyor.”

Diğer yandan, Sağlık ve Nüfus Bakanı Hale Zâyid, “Tespit edilen yeni vakaların büyük oranda ülkeye gelenler ve onlarla yakın temasta bulunanlardan kaynaklandığını, bazı vilayetlerdeki karantina önlemleri ve hareket kısıtlamalarının vaka sayısındaki azalmada önemli bir rol oynadığını” vurguladı. Bakan ayrıca, “ölenlerin yüzde 94’ünün 50 yaş üzeri yaş grubunda olduğunu ve ölenlerin yüzde yüzünün ise kronik hastalıklardan muzdarip olduğuna” işaret etti.

Göçmenler ve Yurtdışındaki Mısırlılar Bakanlığı, “salgınla mücadelede alınan önlemlerin yanı sıra farklı ülkelerde mahsur kalan Mısır vatandaşlarına yardım etmek için çeşitli girişimlerde bulunulduğunu, bakanlığın resmi sayfasında belirtildiği üzere önceki günkü iki girişimle bu bağlamda İtalya, Fransa, Avusturya ve İspanya’da mahsur kalan Mısırlılara ve evlerinden çıkamayan yaşlılara yardım için maske ve sterilizasyon malzemesi sağlandığı” duyurdu.

Diğer taraftan, Mısır Ulaştırma Bakanı Kamil el-Vezir, “Demiryolları hatları ve Kahire metrosunda ulaşımın iyi bir şekilde sağlandığı ve limanların mükemmel şekilde çalıştığını” vurguladı.

Mısır Sağlık Bakanı, önceki gün öğlen vakitlerinden yapılan kabine toplantısında, “Sonuçları pozitiften negatife dönüşen vaka sayısının 221’e çıktığını, bunlardan 179’unun tamamen iyileşerek hastanelerden taburcu edildiğini belirtti. Diğer taraftan bakanlığın 69 yeni pozitif vaka tespit ettiğini, böylece ülkede virüsten etkilenen toplam vaka sayısının 865’e yükseldiğini söyledi. Ayrıca kaydedilen 6 yeni ölüm vakasıyla birlikte, Çarşamba akşamına kadar kaydedilen toplam ölüm sayısının 58’e ulaştığına” işaret etti.

Aynı bağlamda, Maliye Bakanı Dr. Muhammed Muayt, “Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı’na bağlı üniversite hastanelerinde ve Ezher Üniversitesi Hastanelerinde çalışan doktorların 400 Cüneyh olan maaşlarının “imtiyazlı” dönem boyunca 2 bin 200’e çıkarılması yönünde başkanlığın kararı bulunduğunu” vurguladı. Bakan ayrıca, “Devletin yeni bütçesinde, salgın tehlikesine maruz kalmalarına karşılık olarak doktorlar ve sağlık personeli için yüzde 75 oranında artış yapılacağına” işaret etti.

Konuyla bağlantılı olarak, Bakan Yardımcısı ve Temsilciler Meclisi Ulaşım Komitesi Temsilcisi Muhammed Abdullah, “Mısır’ın Kovid-19 için tedavi olarak sunulan ilaçların etkinliğini değerlendirmek için klinik testler yapmasının iyi bir adım olduğunu ve desteklediğini” belirtirken, “Bu ilacın üretiminde yer alacak şirketlerin hasta sağlığını korumak için her türlü garantiyi sağlamaları ve hasta üzerinde çıkabilecek herhangi bir yan etkiyi gidermek için tam teminat göstermeleri gerektiğine” işaret etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89