• BIST 9540.55
  • Altın 2489.996
  • Dolar 32.5034
  • Euro 34.8098
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Mısır ordusu Libya sınırında tatbikat yaptı

Mısır ordusu Libya sınırında tatbikat yaptı
Mısır Ordusu, Libya sınırında Kara-Hava-Deniz Kuvvetleri'nin katıldığı tatbikat gerçekleştirdi. Türkiye bölgede harbe hazırlık amaçlı Turgut Reis, Barbaros ve Çaka Bey ismi verilen kapsamlı tatbikat yapacağını duyurdu.

Referans Medya

Mısır'ın darbeci lideri Abdulfettah Sisi Libya'nın Cufra ve Sirte şehirlerini kendileri için kırmızı çizgi olarak ilan etti. Bölgede süren çatışmalar dönük diplomatik faaliyetler devam ederken Mısır Ordusu ülkenin batısında kapsamlı bir askeri tatbikat icra etti. 

Tatbikat senaryosu ''Paralı Askerleri Etkisiz Hale Getirmek''

Eg 24 Haber Ajansı Libya sınırında gerçekleştirilen tatbikatın Mısır Savunma ve Askeri Üretim Bakanı Orgeneral Muhammed Zeki ve Genelkurmay Başkanı Muhammed Ferid Hicazi tarafından da izlendiğini duyurdu. Mısır yönetimi tatbikata ''Hasem 2020'' (Kararlılık 2020) ismini verirken Mısır - Hava - Deniz - Kara Kuvvetlerinin iştirak ettiği tatbikatın senaryosu '' Paralı askerleri etkisiz hale getirmek'' olarak belirlendi. Askeri uzmanlar tatbikatın zamanlama, isim, bölge ve senaryo seçimi itibarı Libya'ya müdahale amaçlı gözdağı mesajı olduğu yorumunda bulunuyor. 

Mısır Dışişleri bakanı:  Göz yummayacağız !

Hafter'e yönelik Tarhune, Trablus, Vatiya operasyonlarına yönelik en büyük tepki Mısır'dan geldi. Mısır makamları Libya Ordusu'nun Gafter karşısında ki ilerleyişinin kendileri için ''Milli güvenlik'' meselesi olduğunu deklare etti. Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri en son yaptığı açıklamada, 'UMH güçlerini terör yapılanması olarak nitelendirdi ve Libya'nın uluslararası meşruiyete sahip Libya Ordusu'nun ilerleyişi Mısır için bariz tehdittir'  dedi.  Şükri, ülkesinin bu duruma göz yummayacağını' söyledi. 

Türkiye tatbikata hazırlanıyor

Mısır Ordusu'nun ülkenin batısında Libya sınırında tatbikatın bir diğer dikkat çeken yanı Türkiye'nin Barbaros, Çaka Bey ve Turgut Reis ismini verdiği kapsamlı bir harekata hazırlandığı dönem icra edilmesi odlu. Türkiye, Libya deniz sahasında yapacağı tatbikat için belirlenen alanda NAVTEX ilan etti. 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89