• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

Milli projeleri sızdıran casusun evinden servet çıktı

Milli projeleri sızdıran casusun evinden servet çıktı
MİT ve Emniyet Teşkilatlarının ortak operasyonu ile yürütülen Savunma Sanayii Başkanlığı'ndaki casusluk ve rüşvet olayında şebekenin başındaki isim yakalandı.

Referans Medya

Uzun soluklu takip sonrası 6 kişinin gözaltına alındığı operasyonda sürpriz bir gelişme yaşandı. İllegal faaliyetlerin başında ki isim olduğu açıklanan Yusuf Hakan Özbilgin’in evinde 5 milyon euro ele geçirildi.

Bilgi sızdırdı

Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde görev yapan Yusuf Hakan Özbilgin'in, İnsansız ve Akıllı Sistemler Dairesi Proje Müdürlüğü yaptığı 2018 yılında aralarında yabancı firma temsilciliği de yapan şirket temsilcilerine ihalelerle ilgili teknik bilgileri sızdırdığı bildirildi.

Özbilgin'in verdiği bilgilerle ihaleye ilişkin kriterleri öğrenen firmalar fiyatları kırımına giderek haksız kazanç sağladı.

Casusluk yaptığı aktarılan Özbilgin ile birlikte bilgileri sızdıran firma sahibi Mustafa Sırrı Akın, firma çalışanı Emre Özlük, müşavirlik firması sahibi Emre Alp Durmaz, firma çalışanları Süleyman Çelikoğlu ve Tuğba Kent'te gözaltına alındı.

Bir yıl boyunca takip edildiler

Milli İstihbarat Teşkilatı, koruyucu, önleyici istihbarat çalışmaları kapsamında Savunma Sanayii Başkanlığı çalışanı ile bazı firmaların rüşvet karşılığında ihaleye fesat karıştırdıklarını belirledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığı casusluk faaliyeti ile ilgili MİT ve Emniyet, Savunma Sanayii Başkanlığı ile koordineli çalışma süreci başlatıldı. Bir yıl süren teknik takip ve çalışmalar sonucunda savunma sanayii görevlilerinin ihale, proje, tedarik ve maliyet fiyatlama bilgilerini savunma sektöründe faaliyet gösteren yabancı firma temsilciliği yapan kişilere aktardıkları, bunun karşılığında maddi kazanç sağladıkları tespit edildi.

Evlerinden servet çıktı

Sabah gazetesi, Savunma Sanayii Başkanlığı İnsansız ve Akıllı Sistemler Dairesi eski Proje Müdürü Yusuf Hakan Özbilgin ve suç ortaklarının evlerine yapılan baskında yüklü miktarda paranın ele geçirildiğini yazdı. İhalelerle ilgili yabancı firma temsilciliği de yapan şirketlere bilgileri sızdıran, ihaleye giren firmaların rakamları kırarak haksız kazanç elde etmesini sağlayan Özbilgin ve diğer şüphelilerin bu yöntemle büyük bir rüşvet çarkı kurduğu ortaya çıkarıldı. Casusluk çetesinin başındaki isim Özbilgin'in evinde yapılan aramada 5 milyon euro nakit para bulunurken diğer 5 kişinin evlerinde de yüklü miktarda döviz ele geçirildiği, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü paylaşıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89