• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Mezarlıklar doldu (Video Haber)

Mezarlıklar doldu (Video Haber)
İran resmi makamları son 24 saatte 143 kişinin hayatını kaybettiğini ve toplam ölüm sayının 2 bin 77’ ye ulaştığını açıkladı.

Tebriz mezarlığında 25 Mart sabahı kaydedilen görüntüler felaketin çok daha üst boyutlarda olduğunu gösteriyor.


 İran’da 25 Mart sabahı bir mezarlıkta çekilen video ülkede yaşanan salgın dehşetini bir kez daha ortaya koydu. Tebriz mezarlığında yapılan video kaydında virüs nedeniyle can veren onlarca kişiye ait görüntüler yer alıyor. Video kaydını yapan şahıs şu mezarlıkların virüse bağlı ölümlerle dolduğunu anlatıyor. 


İkinci dalga geliyor


İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur kayıtlı veriler ışığında Salı günü 2 bin 206 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise Covid-19 virüsü ile mücadelede birinci dalganın aşıldığını ancak Nevruz Bayramı nedeniyle izne giden vatandaşların dönmesiyle ikinci dalganın başlayabileceğini belirtti.


Silahlı Kuvvetler sokakta tatbikat yaptı


Vaka ve ölümlerin durudulamadığı İran’da Kara Kuvvetleri’ne bağlı askeri birlikler biyolojik saldırı tatbikatı yaptı. Tüm dünyada görülen virüsün İran için üretildiği tezinin resmi ağızlarında dillendirdiği tatbikat büyük eleştiri aldı. Sosyal medya ortamlarında yapılan yorumlarda bir yandan yaptırımların kaldırılmasının istendiği diğer yandan komplo teorileriyle kaynak ve zaman israfı yapıldığı eleştirisi yapıldı.  İran’ın sivil milis gücü Besic üyelerinin de destek verdiği tatbikat 3 bin noktada yapıldı. Tahran yönetimi sokak tatbikatının hedefini, ‘ülkenin biyolojik savunma kapasitesi geliştirmek’ olarak açıkladı. Tatbikat kapsamında halka açık bir noktada acil müdahale ve dezenfeksiyon işlemi uygulandı. 


Türkiye’yi suçladı


Her 12 dakikada bir kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği İran’da hedef ülkelerden birisi Türkiye oldu. Resmi haber mecralarından Tesnim, Türk yetkililerin resmi vaka ve ölümleri gizlediği iddiasında bulundu. Tesnim Haber ajansı, İran, Avrupa, Amerika ve bir çok ülke de olağanüstü hal ilan edilirken Türkiye’de rakamların düşük çıkması Türk makamların gerçek rakamları açıklamama ısrarıdır’ yorumunu yaptı. İran Devrim Muhafızları resmi yayın organı olan Masreghnews haber portalı ise Türkiye’de açıklanan son verileri, ‘Türk Hükümeti’nin virüse karşı yenilgisi’ başlığı ile yayınladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89