• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Mehmet Bekaroğlu'dan LGBT'lilere destek

Mehmet Bekaroğlu'dan LGBT'lilere destek
Milli Görüş kökenli isimlerden Mehmet Bekaroğlu, Diyanet İşleri Başkanı'nın eşcinsellik ve fuhuş karşıtı ifadelerine, ''Kimsenin yaşam tarzına karışmaya hakkınız'' yok sözleriyle tepki gösterdi.

Mehmet Bekaroğlu'dan LGBT'lilere destek

Uzun yıllar Milli görüş çizgisinde siyasi faaliyet yürüten ve 1999-2002 döneminde Fazilet Partisi Milletvekilliği yapan ve halen CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevine devam eden Mehmet Bekaroğlu, 'LGBT'lilerin tercihlerine saygı duyulmalı' dedi. 

İstanbul'da katıldığı bir radyo proğramında yaşanan son olayları değerlendiren Mehmet Bekaroğlu, Kimsenin yaşam tarzı tercihiyle ilgili Diyanet dahil hiç kimsenin laf söyleme hakkı olmaması gerekiyor.  Diyanet anlatacak şeylerini anlatsın kendisine başvuranları dini nasıl yaşayacağını öğretsin. Bıraksın insanların yaşam tarzını artık lütfen. Birlikte yaşamaya şimdiye dek olduğu gibi, hepimiz aynı olmayacağız farklı farklı olacağız ama birbirimizin değerlerine saygı göstererek birbirimizi anlayarak yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu. 

CHP'ye geçti Genel Başkan Yardımcısı oldu

Milli Görüş kökenli Mehmet Bekaroğlu 2014 yılında Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Seçimi kazanamayan Bekaroğlu aynı yıl CHP'ye geçti. Kılıçdaroğlu 'nun Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atadığı Bekaroğlu, katıldığı proğramda Diyanet İşleri Başkanlığı'nı"Yurtlarda çocuklar istismar ediliyor, Diyanet İşleri Başkanı neden çıkıp bir şey söylemiyor"  sözleriyle eleştirdi. 

Livata tarihsel bir olay 


Eğitimini psikiyatri  alanında yapan Doktor Mehmet Bekaroğlu, Diyaney İşler Başkanı'nın okuduğu hutbede yer alan ifadeleri eleştirdiği konuşmasında livatanın tarihsel bir olgu olduğunu söyledi. Türkiye'de iki çok ciddi problem var diyen Bekaroğlu, Bir defa din anlayışı. Türkiye’de genel din anlayışı. Fundamentalizm dediğimiz köktencilik. Yani ayeti okuyor tarihselliği bırakıp bugüne taşıyor. 'Lut kavmi' diyor, taşıyor. Bu şekilde yorum yapmak, Allah korusun, çok tehlikeli. Türkiye bu noktada değil, bizim çoktan buraları geçmiş olmamız gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanı'nın okuduğu metinde bu var, bu doğru değil' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89