• BIST 10319.96
  • Altın 2464.337
  • Dolar 32.2064
  • Euro 35.1089
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

MEB'den tepki çeken “Hayalimdeki Çin” yarışma!

MEB'den tepki çeken “Hayalimdeki Çin” yarışma!
Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Hayalimdeki Çin” konulu skandal bir resim yarışması düzenlemesi tepki çekti.

Türkiye Uygur Hareketi, skandal resim yarışması nedeniyle “Çocuklar Uygurlara zulmeden Çin’i hayal etmesin” çağrısında bulundu.

Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı zulüm nedeniyle tüm dünyada tepkiler artarken Türkiye’de düzenlenen resim yarışması tepkilere neden oldu.

MEB Ortaoğretim Genel Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda “Hayalimdeki Çin” temalı bir resim yarışması düzenledi.

TÜRKİYE UYGUR HAREKETİ: YARIŞMA İPTAL EDİLSİN

2016 yılından bu yana devam eden yarışmanın teması bu yıl ‘Türkiye – Çin Diplomatik İlişkilerinde 50. Yıl’ olarak belirlendi. 

Çin virüs tedbirleri kapsamında 2020 yılında düzenlenmeyen yarışmanın tüm dünyanın yaptırım kararı aldığı bu yıl ve Çin’in Ankara Büyükelçiliği’nin sosyal medya üzerinden Türk politikacıları tehdit ettiği bir dönemde tekrar yapılması eleştirilere neden oldu."ÇOCUKLAR ÇİN'İ HAYAL ETMESİN"

Türkiye Uygur Hareketi sosyal medya üzerinden yarışmaya tepki göstererek Yarışmanın iptal edilmesi yönünde çağrıda bulunulan açıklamasında, “Bugün hala soykırıma uğramakta olan Uygur Türklerini hayal edelim, soykırım yapan Çin’i hayal etmeyelim. Lütfen yetkililere ulaşana kader RT edelim, bu yarışma iptal edilsin!” ifadelerine yer verildi.Ayrıca Yarışmanın iptali için 06.05.2021 tarihinde İYİ Parti Antalya milletvekili sayın Feridun Bahşi tarafından TBMM ye soru önergesi sunulurken akşam saat 21:00 itibariyle de Sosyal medya platformunda özelliklede Twitter’da #HayalimdekiÇin etiketiyle Hashtag çalışması başlatıldı ve çok sayıda sosyal medya kullanıcıları tarafından çeşitli paylaşımlarla destek görüldü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89