• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Mazlum Kobani: Apo ile görüşmek isterim

Mazlum Kobani: Apo ile görüşmek isterim
PKK Suriye yapılanmasının bir numaralı isminden çarpıcı talep.

Referans Medya

PKK'nın Suriye kolu YPG'nin komutanlığını yürüten  Mazlum Kobani, El Monitör'den Amberin Zaman'a konuştu. Öcalan'ın mevcut süreçte aktif bir rolü olması gerektiğini söyleyen Kobani, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan için, Suriye'deki PKK varlığı ile Türkiye arasında etkili olabileceğini öne sürdü. 

Öcalan'la görüşmek isterim

PKK Suriye elebaşısı Mazlum Kobani,  “Bu bağlamda Abdullah Öcalan ile görüşmeniz faydalı olur mu?” sorusuna, “Görüşmek isterim Sayın Öcalan’ın özgür olduğu koşullarda” cevabını verdi. Kobani, ''Türkiye’nin bölgedeki PKK işgalinde olan bölgelere dönük müdahale seçeneklerinin gittikçe azaldığını iddia etti. Mazlum Kobani'ye göre Türkiye’nin örgüte karşı daha esnek politika yürütmesi için zeminin oluştuğunu kaydetti ve en azından aramızdaki mevcut ateşkesin sürdürülmesi ve yeni diyaloğun gelişmesi için bir zemin var” ifadelerini kullandı. 

Rusya ile irtibat halindeyiz

Röportajında ABD'nin daha fazla bölgeye asker göndermesini isteyen ve Biden konusunda iyimser olduklarını kaydeden PKK yöneticisi Mazlum Kobani, “ Rusya bu süreç hakkında haberdar olmak istiyor. Bizden sürekli bilgi alıyorlar. Rusya’dan Suriye hükümetine daha fazla baskı uygulamasını bekliyoruz. Rejimle barışmamızı teşvik ettikleri doğru. Ama biz onların rejim üzerinde daha fazla baskı uygulamalarını bekliyoruz. Her halükârda rejim genel anlamda çözüme hazır değil. Bu bütün Suriye için geçerli. Kendine güvenmiyor. Demokratik çözüme hazır değil. Özellikle Kürtlere ilişkin Baas zihniyetlerinden kendilerini kurtaramadılar. diye konuştu.

“PKK ve Türkiye arasında arabulucu olabiliriz!”

Mazlum Kobani, “Türkiye ile önkoşulsuz masaya oturmaya hazır mısınız?” sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Bu niyete bağlı. Bizim niyetimiz ortada ve belli. Biz barış istiyoruz. İstikrar istiyoruz. Eğer Türkiye taktiksel yaklaşmaz ise gerçek bir çözüm için samimi adımlar atmaya hazırsa ve çözümün buradaki halka gerçek bir yararı olacaksa neden olmasın? Yeter ki aramızdaki sorunların tümü masaya yatırılsın.

Türkiye’nin milli güvenlik kaygıları ve çıkarları noktasında biz çok netiz. Biz bunları göz önünde bulundurmaya hazırız. Ama biliyorsunuz geçtiğimiz yıl, Türkiye’nin Ekim'deki saldırısı öncesinde, Amerika üzerinden Türkiye ile müzakerelerimiz vardı ve bu bağlamda birçok adım attık. Güçlerimizi sınırdan geri çektik'' dedi. Türkiye'yi işgalcilikle suçlayan PKK Suriye yapılanması komutanı, ''Eğer gerçekten Türkiye ile Rojava üzerinde pozitif sonuçlar doğuran bir diyalog sağlarsak ve Türkiye mevcut politikalarında bir değişiklik yaparsa bu, Türkiye ile PKK arasındaki sorunu da pozitif şekilde etkiler. O hâlde biz de Türkiye ile PKK arasında sorunların çözülmesi noktasında elimizden gelen katkıda bulunuruz. Neden olmasın?” beyanında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89