• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Maske mahkemelik oldu: Kalıcı zararlar veriyor

Maske mahkemelik oldu: Kalıcı zararlar veriyor
Kamu otoritesi denetimiyle sokakta takılma zorunluluğu getirilen maske kullanımı insan sağlığını olumsuz etkilediği gerekçesiyle mahkemelik oldu. 

Referans Medya


Antalya’da maske kullanma zorunluluğuna karşı açılan davada ‘uygulamanın maskenin sağlığa etkileri bilimsel verilerle ortaya konulana dek durdurulması ve iptali talep edildi.  
Kullanımı zorunlu olan maske ile ilgili yürütmenin durdurulması istemi ile açılan davada, maske takma zorunluluğu ile maddi yaptırımlar da getiren 04.08.2020  tarihli İçişleri Bakanlığı’nın, öncekiler de dahil olmak üzere, en son yayınladığı ek genelgesinde, amaca, sebebe, konuya, yetkiye, usule, şekle ve tüm mevzuata aykırı olduğundan iptaline, bu yasak kamu sağlığına  ciddi boyutta zarar verdiğinden dava sonuna kadar yürütmenin durdurulmasına karar verilmesi istendi.


Küresel odaklar istiyor


Maske zorunluluğu aleyhinde Açılan davaya ilişkin bilgi veren 5gvirus-platformu sözcüsü Muammer Karabulut uygulamanın sıhhi olmaktan çok mali etkenlerle zorunluluğa dönüştüğünü söyledi. Karabulut’un açıklamasında şu başlıklar öne çıktı:
‘’Maskenin uluslararası yaygınlaşmasında, ilk çıkış noktası ve yayılışı solunum yolları enfeksiyonlarının çokça görüldüğü Çin’in Huwai kentinde başladığı bilinse de Maske’nin kahramanı ve yaygınlaşmasını sağlayan kişi  Jeremy Howard’dır. Kendisi kariyerine McKinsey&Company ve AT Kearney de başlamış, Avustralyalı bir veri bilimcisi ve girişimci, aynı zamanda Dünya Ekonomik Forumu'nun Global AI Council üyesidir. Mart ortasında bir grup araştırmacı ve bilim insanı  ile birlikte, Masks4All / Herkes İçin Maske isimli bir hareket başlattı. Birlikte https://masks4all.co/ uzantılı web sitesini kurdular.  O gün için gayretleri ile sadece  10 ülkede takılan maske, bugün 100’dan fazla ülkeye yayılmış bulunmaktadır. Tüm medya gücünü de arkasına alarak maske takmanın zorunluluğu konusunda, kendi kontrolünde oluşan bilimsel kanıtlar ile insanların ve hükümetler nezdinde hareket başlattı.


Bağışıklık sistemini zayıflatıyor


Takılan  maskeler, 0.03 mikrondan daha büyük partikül maddeyi filtreler. Dolayısıyla sorun, COVID partikülünün ne kadar büyük olduğudur. COVID partikülü yaklaşık, 0.0125  mikrondur.
Oksijeni kısıtlayan ve CO2 alımını artıran her koşul sağlığımız için çok tehlikelidir. Düşük oksijen, hastalık, enfeksiyon, bakteri, virüs, mantar ve kanser için uygun koşullar yaratır. Yüz maskesi CO2 alımını % 300'ün üzerinde arttırır. Yüz maskesi takmak vücut için yabancı bir davranıştır. Bir maske nefes almayı zorlaştırır ve bir kişiyi normalden çok az oksijen solumaya ve ayrıca bir miktar karbondioksiti geri almaya zorlar.
Bilimsel araştırmalar, vücudunuzdaki yeterli oksijenin uzun süre reddedilmesinin bağışıklık sisteminizin enfeksiyonlarla mücadele yeteneğini zayıflatabileceğini kanıtladı.


Küresel yaptırım boyutu kazandı


Ayrıca maskenin insan sağlığına zararının dışında küresel bir yaptırım ile de karşı karşıyayız.
Şöyle ki;
1- İnsanı totaliter kontrol mekanizması ile boyun eğmeye zorlamak.
2- Küresel stratejiye hizmet eden taktiksel bir propaganda aracı olarak kullanmak.
3- İnsan benliğinde saygıyı azaltmak.
4- İnsanların yüz ifadesini gizlemek.
5- Psikolojik rahatsızlık ve depresyon yaratmak.


Bugüne dek bu konuda yayınlanan tekbir bilimsel makale yok


Bugün bu bağlamda, dünyada gripal enfeksiyonlara veya yaygın adı ile Covid-19’undan korunmak için maske takmanın önleyici olduğuna ilişkin bir tane bilimsel makale yoktur. Ülkemizde de Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşan Bilim Kurulu’nun maske ile ilgili faydaları ve koruyucu olduğuna ilişkin bilimsel bir makale yayınlaması veya varsa uluslararası hakemli bir makaleyi kamuoyu ile paylaşması gerekiyor. Çünkü konu devletin ali menfaatleri dışında, siyasi ve ekonomik yanı da olmayan insan sağlığını ilgilendiren çok önemli bir husustur. İnsan sağlığı da siyaset üstüdür.
Onun içindir ki Sağlık Bakanlığı, maskenin adı sıkça anılan virüse karşı koruyucu özelliği olduğu yönünde bilim adamlarının imzaladığı bilimsel bir bildiri bekliyoruz, denildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89