• BIST 9572.07
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

M. Kemal'in babasına hediye ettiği mendili içi sızlayarak satışa çıkardı

M. Kemal'in babasına hediye ettiği mendili içi sızlayarak satışa çıkardı
Gaziantep ziyaretinde M.Kemal kullandığı mendili baklava ustasına hediye etti.

Referans Medya

Baklavacı Ali Bozkurt'a hediye edilen mendil oğul Ali Akif tarafından satışa çıkarıldı. Ali Akif Boztoprak, mendili içine düştüğü maddi sıkıntıdan dolayı sattığını söylüyor. 

1933 yılında hediye etti

İHA'da yer alan habere göre Ali Akif Boztoprak M.Kemal'in mendili hediye etme hikayesini şöyle anlattı.

“Yıl 1933, babam o zamanlar Gaziantep'teki 3 baklavacıdan bir tanesi. O zamanın Valisi Akif Bey, Atatürk'ü Narlı'da karşılıyorlar ve Gaziantep'e getiriyorlar. O günün anısına 200 kişilik bir yemek veriyor, yemekte de babama baklava siparişi veriyor ve onun ikram etmesini söylüyor. Babam baklavayı ikram ediyor ve Atatürk çok beğeniyor. Babamı yanına çağırıyor, babam da bir dilim daha ikram ediyor kendisine ve tokalaşıp sohbet ediyor. Sonra da cebinden kendi kullandığı mendilini bugünün anısına diyerek hediye ediyor.''

Hatıra kaldı

Babasının 2000 yılında vefatı ile mendilin kendisine kaldığını ve 21 yıldır özenle sakladığını söyleyen Ali Akif Boztoprak, kefil olduğu bir borçtan dolayı yaşadığı maddi sıkıntı yüzünden babasından hatıra kalan Atatürk'ün mendilini satma kararı aldı.

Hiçbir şekilde müdahale etmeden mendili özenle sakladıklarını ifade eden Boztoprak, “Ben çocukluğumdan beri bilirim annem sandığında saklardı, el vurmazdık, kullanmazdık, ütü dahi yapmadık. Kıymetli bir hediyeydi, sandığımızdaydı sürekli. Anne ve babamın vefatından sonra ben aldım, bende kaldı” dedi.

İçim sızlayarak satıyorum

Boztoprak fiyata ilişkin şunları söyledi:

''Başımdan bir takım olaylar geçti, bir kefillik olayı oldu ve orada çok büyük zararım oldu. Evlerimi satmak zorunda kaldım, şimdi eski halime döneyim diye uğraşıyorum. Fiyat belirlemedik ama bu kıymetli bir şey, öyle 10 liralık, 5 liralık bir şey değil. Talep olursa sonuca bağlarız, çünkü satmayı düşünüyoruz artık. İsteyenler eksperini getirsinler, burada baktırsınlar, inceletsinler burada olur ama Gaziantep dışına satmadan göndermem. Babamdan kalan bir eşya, bunu satmak kolay değil. Bunu satmanın ne kadar zor olduğunu, içimin nasıl sızladığını yaşamayan bilmez. Benim için kıymetli ve kıymeti altında da vermem.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89