• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

M. İslamoğlu M. Kemal'i rahmet ve minnetle andı

M. İslamoğlu M. Kemal'i rahmet ve minnetle andı
Yazar - Hatip Mustafa İslamoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. M. İslamoğlu özel gün paylaşımında M. Kemal için 'rahmet ve minnetle yad ediyorum' ifadelerini kullandı.

M. İslamoğlu M. Kemal'i rahmet ve minnetle andı

Haber: Referans Medya

İslami camianın tanınan isimlerinden Mustafa İslamoğlu 19 Mayıs mesajında, ''Bu toprakların işgalden kurtuluşunda emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, emeği geçen herkesi rahmet ve minnetle yad ediyorum' ifadelerini kullandı. İslamoğlu twiterden yaptığı rahmet ve minnet dileklerini, ''Barış içinde birlikte yaşayacağımız özgür, aydın, huzurlu ve müreffeh bir ülkede yaşamak en büyük dileğimizdir' sözleriyle sürdürdü. 

 

Fikir mi değiştirdi

 

Mustafa İslamoğlu, 90'lı yıllarda yaptığı konuşma ve yazdığı eserlerde M.Kemal karşıtı görüş ve ifadelerle tanınan bir isim olma özelliği taşıyor. Tevhid dersleri isimli sesli yayınlar ve  Anadolu İslami Hareketleri isimli eserinde M.Kemal dönemini zulüm ve istibdat yılları olarak nitelendiren tespitlerde bulunan İslamoğlu'nun son dönem yaptığı açıklamalar fikir mi değiştirdi ? sorusunu gündeme getirdi. M.İslamoğlu'nun 19 Mayıs'ta M.Kemal için yaptığı rahmet ve minnet temennisine çok sayıda takipçisi ve cemaat müntesibi de tepki gösterdi. 

 

Yapmayın hocam bu nasıl bir savrulmadır 

 

İslamoğlu'nun mesajına tepki gösteren bir takipçi, 'yapmayın hocam bu nasıl bir savrulmadır. Allah aşkına İslami hareketler ve kıyamlar kitabınızda Kemalizm'den bahsediyorsunuz. Mezardaki adamı çıkarıp astıran kimdi ? Onca zulmü kendi eserinizde anlatıyorsunuz. Bu nedir hocam yazık hocam yazık' sözleriyle tepki gösterdi. 

Bir başka kullanıcı ise İslamoğlu'na 2005 yılında sarf ettiği, 'Birinin lafına Atatürk'ü kattığını duyduğum zaman, hemen cüzdanımı yoklayasım geliyor' sözünü hatırlattı. Aynı kapsamda verilen tepkilerden biri ise, 'Her kitabını alıp okudum. Her dersinizi izlemeye çalıştım. Yazık vallahi yazık' diyen Mehmet Veysi Arslan'ın ifadeleri oldu. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89