• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Lösemili Suriyeli çocuk annesine kavuştu

Lösemili Suriyeli çocuk annesine kavuştu
İdlib'te bir mülteci kampında yaşayan lösemi hastası Beyan el Sabsabi Adana'da 3 aydır tek başına tedavi görüyor. Suriyeli Beyan'ın yalnızlığı annesinin gerekli işlemlerin ardından Türkiye'ye getirilmesiyle son buldu.

Lösemili Suriyeli çocuk annesine kavuştu


Lösemi hastası olan ve tedavi için Adana’ya getirilen 13 yaşındaki Beyan Elsabsabi yetkili makamların duyarlılığı sayesinde annesine kavuştu. Yeni Şafak Gazetesi'nin geçtiğimiz günlerde sayfalarına taşıdığı mağduriyet sonrası harekete geçen Göç İdaresi, anne Fatma el Sabsabi'nin geçişi için işlemlere başladı. Üç ay sonra kızına kavuşan anne Fatma Elsabsabi, “ Türkiye gelme ve kızına kavuşma sürecine destek veren herkese teşekkür etti. Anne Sabsabi, Kızım şimdi çok mutlu. Bu onun tedavisi açısından moral oldu. Artık kızımın yanındayım ve bu mücadeleyi onunla birlikte vereceğiz' dedi. 

Özel izinle geldi

Tedavi için 3 ay önce Adana’ya getirilen, Suriyeli lösemi hastası Beyan Elsabsabi’nin annesi mevzuat ve korona engeli nedeniyle yanında olamamıştı. Anne kızın çok büyük bir mutluluk yaşadığı kavuşma anı hastane çalışanları tarafından cep telefonları ile kayda alındı. Beyan ve annesi 3 aylık ayrılığın ardından sevinç gözyaşları döktü. 

Herkesten iyi muamele gördüm

Fatma el Sabasabi, Türkiye geçişte, oradaki personelden çok iyi muamele gördüm. Sınırda, oğlu kanser olan ve kızımla aynı hastanede tedavi gören bir anne ile tanıştım. Onun da girişi onaylanmıştı. Türk devletine ve halkına kızıma tedavi sağladıkları ve ona kavuşmamı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Hastanede kızımla yakından ilgilenen Türk sağlık personeline ve yokluğumuzda ona yardım eden Suriye Evi Derneği çalışanlarına minnettarım. Ayrıca sesimin duyulmasını sağlayan Yeni Şafak Gazetesi’ne çok teşekkür ederim.” dedi.

KANSER TEDAVİSİNDE MORAL ÖNEMLİ

Fatma Alsabsabi, üç ay boyunca kızı Beyan’dan ayrı kaldıktan sonra kavuştuğu anları, şu sözlerle aktardı: “ Birbirimizi görünce gözyaşlarımız sel oldu. Ayrı kaldığımız her dakika ikimiz için çok yakıcı bir azaptı. Şimdi o çok mutlu ve iyileşme sürecinde moral çok önemli. Ben de onun yanında olduğum için mutluyum. Tedavi sürecinde yanında olacağıma hala inanmıyorum. Şimdi kızımla birlikte mücadele edeceğiz.” sözleriyle duygularını anlattı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89