• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Libya'ya insani yardım malzemesi taşıyan Türk gemisine korsan arama

Libya'ya insani yardım malzemesi taşıyan Türk gemisine korsan arama
Doğu Akdeniz'de seyreden ve Libya'ya insani yardım malzemesi götüren Türk gemisi Yunan komutanın emriyle Alman askerler tarafından zorla arandı.

Referans Medya

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Uluslararası hukuk kurallarının yok sayıldığı baskını korsan faaliyet olarak adlandırıldı. Gürdeniz, ''Burada yapılan haydutluktur. Uluslararası hukuk açısından savunulacak tek bir noktası yoktur' değerlendirmesinde bulundu. Baskın anında gemi personeline yönelik ihlaller saniye saniye kaydedildi. 

İstanbul'dan demir aldı

Sabaha karşı Doğu Akdeniz'de hukuk dışı yöntemlerle aranan ROSELINA-A gemisinin insani yardım malzemeleri taşıdığı ve İstanbul'dan demir alarak Libya'ya hareket ettiği açıklandı. Korsan baskın emrinin Yunanistan Deniz Kuvvetleri’nden bir komutan tarafından verildiği, İrini Harekatı'nda görevli bir Alman fırtakeyni tarafından Mora yarımadasının güneybatısında uluslararası hukuka aykırı bir şekilde durdurulduğu bildirildi.

Uluslararası hukuk kuralları gemide arama yapabilmek için bayrak devletinin onayını zorunlu kılıyor. Türk yetkililerden 23 Kasım sabah saatlerinde yaşanan baskına dair herhangi bir izin alınmadan Hamburg Fırkateyni'ne bağlı alman askerler gemiye iniş yaptı. Korsan baskın anı gemi personelleri tarafından kayda alındı.

8d5ed091-fec6-4a91-84fa-d6edecaf5876.jpg

Tüm konteynerler arandı

  ROSELINA-A gemisine yasa dışı baskın düzenleyen Alman askerler sabahın ilk ışıklarına dek tüm konteynerlerı aradı. Bu aramalarda sadece insani yardım malzemesi, bisküvi ve benzeri gıda maddeleri, boya ürünleri dışında bir şey bulamayan askerler hukuksuz aramayı sonlandırdı. 
Türk gemisi Misrata Limanı'na yol almaya devam ederken Türkiye'nin konuyla ilgili uluslararası kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunacağı öğrenildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89