• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

Libya Ordusu Hafter'in merkez üssüne girdi

Libya Ordusu Hafter'in merkez üssüne girdi
Ayrılıkçı Hafter güçlerinin 2016 yılında işgal ettiği Vatya Askeri Hava Üssü Libya Ordusu tarafından kontrol altına alındı. Üssün düşüşü Libya savaşında dengeleri değiştirecek gelişme olarak gösteriliyor.

Libya Ordusu Hafter'in merkez üssüne girdi

Haber: Referans Medya

 

Türkiye destekli UMH güçleri tarafından 2019 yılı Nisan ayında başlatılan Burkan el Gadab (Öfke Volkanı) Harekatı sürüyor. Harekatın en kritik 2 ana hedefinden biri olan Tunus sınırındaki Libya'nın en büyük ikinci askeri hava üssü El Vatya, sabah saatlerinde el değiştirdi. El Vatya operasyonunu yöneten General Usame Cuveyli, üssün tamamında kontrol sağladıklarını resmen duyurdu.  

cec62480-c017-4db6-8b10-6a0206a0060d.jpg

                                                                    (Libya Ordusu Batı Cephesi Komutanı Usame Cuveyli)

Hafter'in batı cephesi çöktü

Tunus sınırına 35 kilometre bulunan El Vatya Askeri Hava Üssü isyancı Halife Hafter'in batı cephesi harekat merkezi olarak kullanılıyordu. Bölge kaynakları, 2020 yılı başında Vatya'da 6 bin Hafter milisi, çok sayıda uçak, helikopter ve İHA, SİHA bulunduğu bilgisini veriyor. Vatya, Hafter adına Trablus'a düzenlenen hava saldırlarının da merkez noktasını oluşturuyordu.

Kuşatmada kalacaklar 

El Vatya'da kontrolün sağlanması ile Batı Cephesi'nde tüm hava üstünlüğünü kaybeden Hafter güçleri, Tarhuna'nında Hükümet güçlerine geçmesiyle bölge genelinde kuşatma altına kalacak. Halen Trablus çevresinde varlığını sürdüren Hafter'e bağlı birliklerin açık olan koridordan güçlerini çekmeye başladığı gelen bilgiler arasında. Öte yandan UMH güçleri, Vatya'da bol miktarda cephane, silah ve Hafter'e ait hava aracının ele geçirildiğini duyurdu. 

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89