• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Libya Ordusu Hafter'in kalesine girdi

Libya Ordusu Hafter'in kalesine girdi
Türkiye destekli UMH güçleri Libya'da stratejik Tarhuna şehrine girdi. UMH'ye bağlı birliklerin 18 Nisan sabahı başlattığı operasyon kapsamında 300 bin nüfuslu Tarhuna'nın bir çok noktasında kontrol sağladığı aktarıldı

Referans Medya [Miraç Şamil ATALAN]

Darbeci Hafter güçlerine yönelik operasyonda 80'den fazla milis esir alınırken çok sayıda militanında öldürüldüğü gelen bilgiler arasında. Tarhuna Hafter güçleri tarafından bağlantı, lojistik ve aktarma merkezi olarak kullanılıyordu.

Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), başkent Trablus'un güneyindeki Tarhuna yönünde başlattığı operasyon ve ilerleme sürüyor.  

UMH'ye bağlı kaynaklar, Tarhuna kenti yakınlarında El-Hatim kampında gayri meşru silahlı güçlerin lideri Hafter'e büyük darbe vurulduğunu belirtti. Hafter güçleri esir ve kayıplar dışında bop miktarda silah ve cephane kaybına da uğradı.

Hafterin kalesi 


 Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçler, başkent Trablus'un 65 kilometre güneydoğusundaki Tarhuna kentini geri almak için Hafter militanlarına karşı 3 koldan operasyon başlattı. Trablus’un güneyindoğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri  Hafter'in ‘kalesi’ olarak biliniyor. Tarhuna, Hafter milislerinin toplanma ve ikmal noktası olarak öne çıkıyor. 

İlerleyiş devam ediyor

Son kazanımlarla UMH, sahil şeridini büyük oranda ele gecirdi. Hafter milislerinin direniş göstermeden çekilmesinin ardından UMH güçleri Tarhuna'nın idari sınırları içerisinde Curaniyye ve Tuveşye bölgelerini kurtardı. Libya Ulusal Mutabakat hükümetine bağlı Tarhuna Koruma Gücü Sözcüsü:
"Güçlerimiz Tarhuna'nın idari sınırlarındaki El-Havatem ve El-Şıreydat bölgelerinin kontrolünü ele geçirdi.
Tarhuna'nın idari sınırları içinde ki Muselles  ve El Koma bölgeleri de isyancı gruplardan temizlendi" açıklamasında bulundu.


Trablus'u işgal hevesi yarım kaldı


Öte yandan, Türkiye ile Libya arasında imzalanan güvenlik mutabakat muhtırası sonrasında UMH'nin askeri kapasitesi arttı. Libya Ordusu, savunma pozisyonundan saldırı durumuna geçti. İsyancı Hafter'in Trablus'u ele geçirme planı da bu süreçte yapılan başarılı operasyonlarla yarım kaldı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89