• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

LGBT'nin alçak paylaşımına suç duyurusu

LGBT'nin alçak paylaşımına suç duyurusu
İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed'e çirkin bir karikatürle hakaret eden Türkiye LGBTİ Birliği hakkında suç duyurusu

Aralarında avukat Mustafa Doğan İnal’ın da bulunduğu 9 kişi; İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed hakkında çok çirkin bir karikatürle hakaret eden Türkiye LGBTİ Birliği hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Avukat Mustafa Doğan İnal “İslam ve sevgili Peygamberimize açıkça saldıran bu alçak grup besbelli bir provakasyon peşinde. Bu alçaklık karşısında derhal şikayetimizi yaptık..Belediye resmi sayfalarından bu sapıkları savunan herkesin haberi olsun! Sizinle mücadelemiz ebediyen sürecek” dedi.

"ŞÜPHELİ İSLAM DİNİNE VE HZ. MUHAMMED'E ALENEN HAKARET VE İFTİRA ATMIŞTIR"
Suç duyurusunda; "lezbiyen", "gey", "biseksüel"lerle ilgili çalışmalar yapan eşcinsel projesi LGBT Hareketi Türkiye'nin Twitter hesabının kullanıcısının tespit edilmesi, söz konusu kişinin "alenen hakaret" "kişinin hatırasına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle cezalandırılması istendi.

 

Suç duyurusunda; şüphelinin toplum ahlakını ifsad etmek amacıyla İslam dinine ve Hz. Muhammed'e alenen hakaret edip iftira atmak suretiyle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike meydana getiren saldırıda bulunduğu hatırlatıldı.

 

İNAL: İSLAM VE SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZE AÇIKÇA SALDIRAN BU ALÇAK GRUP BESBELLI BIR PROVAKASYON PEŞINDE.."
Avukat Mustafa Doğan İnal, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından açıklamada bulundu. İnal; "İslam ve sevgili Peygamberimize açıkça saldıran bu alçak grup besbelli bir provakasyon peşinde. Bu alçaklık karşısında derhal şikayetimizi yaptık, belediye vs. resmi sayfalarından bu sapıkları savunan herkesin haberi olsun! Sizinle mücadelemiz ebediyen sürecek" dedi.

İŞTE O SUÇ DUYURUSU
Aralarında avukat Mustafa Doğan İnal'ın da bulunduğu 9 kişinin; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda şöyle denildi:

"Türkiye LGBTİ Birliği (@lgbtiorg) adlı twitter kullanıcısı, twitter adlı internet sitesinden yaptığı 13 Temmuz 2020 tarihli "İslam = #Pedofili" mesajı ve bu mesajın altında paylaştığı İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed'e ilişkin çok çirkin bir karikatür ile tahammül edilmesi imkânsız hakaret ve ithamları içerir sözleri birden fazla kişiye ulaşarak, toplumun muayyen bir kesiminin aşağılanmasına, toplum önünde küçük düşürülmesine ve yıpratılmasına sebep olmuştur.."

"ÇİRKİN VE HADSİZ BİR SALDIRI"
"Şüpheli twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda halkın bir kesimini aşağılama saiki gütmekle beraber vatandaşlarının tamamına yakınının İslam dinine mensup olduğu ve müslüman olarak yaşadığı bir ülkede; Müslümanlığın en kutsal değeri olan Hz. Muhammed'in varlığına ve İslam inancına yönelik gerçekleştirilmiş mezkur hakaret ve iftira kabul edilemez, çirkin ve hadsiz bir saldırıdır."

 

"HEM TOPLUM AHLAK, HEM DE KUTSALLAR HEDEF ALINMAKTA…"
"Son dönemde medyada da gündeme geldiği üzere dünya çapında gerçekleştirilen LGBT organizasyonlarında ısrarla çocuk istismarı ve pedofili meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. Her fırsatta toplumu ifsad etmek için sapkınca görüşlerini saldırganca ileri süren bu yapılar hem toplum ahlakını hem de kutsalları hedef almaktadır. TCK'da da açıkça suç olarak düzenlenmiş olan 'Çocuğun Cinsel İstismarı' hususu LGBT ve buna bağlı yapılar tarafından ısrarla çiğnenmekte olup kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike arz eden bu duruma önlem alınması elzem hale gelmiştir."

 

"TOPLUMUN KUTSAL DEĞERLERİ İLE DALGA GEÇEN, TAHKİR EDİCİ HEZEYANLARDA BULUNMUŞTUR"
"Şüpheli şikayete konu paylaşımında toplumun kutsal değerleri ile dalga geçen, tahkir edici hezeyanlarda bulunmuştur. Bu sözlerin tamamen manipülasyon amacıyla halkın bir kesimini, onların inançlarını, inançlarının temel kaynağı olan vahyi aşağılamak için söylendiği açıktır. Şüpheli işbu ifadelerle halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden, kamu güvenliğini doğrudan tehlikeye atmıştır. Bu suçun mağduru tüm toplumdur ve kendilerine karşı bazı özellikleri nedeniyle kin ve düşmanlık edilen herkes şüpheliden söz konusu eylemi nedeniyle şikayetçi olabilir."

"KİMSENİN BAŞKASININ KUTSAL SAYDIĞI KAVRAMLARA İLİŞKİN SAYGI DUYGUSUNU İNCİTMEYE HAKKI OLMAZ"
"TCK'nın 216. maddesinde korunan hukuki yarar İlah, din, Peygamber, kutsal kitaplar, mezhepler değil kişilerin bu kavramlara yönelik dini hisleridir. Kuşkusuz kişi, bu kavramlarla ilgili düşüncelerini açıklayabilir, eleştirebilir. Ancak bunu yaparken göz önünde tutulması gereken husus, başka kişi veya kişilerin duygularının incitilmemesi, kişilere hakarete varan cümlelerden kaçınılmasıdır. Zira kimsenin başkasının kutsal saydığı kavramlara ilişkin saygı duygusunu incitmeye hakkı olmaz."

SABAH

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89