• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Kur'an okudum ve Müslüman oldum

Kur'an okudum ve Müslüman oldum
İtalyan bir yardım derneği adına Kenya'da faaliyet yürüttüğü esnada kaçırılan Silvia Romano, rehin kaldığı dönem de Kur'an okuduğunu ve İslam'ı seçerek Ayşe isimini aldığını açıkladı.

Kur'an okudum ve Müslüman oldum

Haber: Referans Medya / Miraç Şamil Atalan

İtalyan yardım gönüllüsü Silvia Romano, 2018 yılında yardım faaliyeti yürüttüğü Kenya'da kaçırılmasının ardından 9 Mayıs'ta MİT'in etkin destek verdiği operasyonla kurtarıldı. 25 yaşındaki İtalyan yardım gönüllüsü Romano, rehin kaldığı 18 aylık süreçte Kur'an okuduğunu ve Müslüman olduğunu açıkladı.


Kur'an'ı okudum, inanıyorum

Kurtarma operasyonu ve sonrasında tesettür niteliği taşıyan kıyafetlerini çıkarmamasıyla dikkat çeken Silvia Romano, "Kur'an'ı okudum ve şimdi inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 

Yavaş yavaş İslam'a döndüm

 

Silvia Romano yaşadığı 18 aylık kaçırılma sürecini ve Müslüman olmasını anlattı.

Romano yaptığı açıklamada: "İlk başlarda ağlamaktan başka bir şey yapmadım ama sonra cesaret aldım ve bir iç denge buldum. Yavaş yavaş içimde beni İslam'a dönmeye ikna eden bir olgunluk oluştu".


Ayşe ismini seçti

Hz Muhammed'in eşi Hz Aişe'den esinlenerek kendisine yeni isim olarak Ayşe'yi seçtiğini anlatan Romano, bu tercihinin sebebini ise 'çünkü Ayşe, Hazreti Muhammed'in en sevdiği eşi' sözleriyle açıkladı.

5219438-1632-silvia-romano-ciampino-mamma.jpg

 

Fiziki ya da psikolojik şiddet görmedim


İtalya'nın Milan şehrinde yaşayan 25 yaşındaki yardım gönüllüsü eski ismiyle Silvia Romano:

"Bana hiç vurmadılar, üzerime asla fiziksel, cinsel veya psikolojik şiddet uygulamadılar. Aslında, bana er ya da geç kurtulacağım konusunda sürekli güvence verdiler. Beni asla zincirlemediler veya bağlı tutmadılar. Beni kaçırdıktan sonra 6 farklı yer değiştirdim. Yüzüm kapalı olduğu için hapishanelerini hiç görmedim" dedi.


Kimse bana kötü davranmadı

 

Onlardan biriyle evlendiğini kesin olarak reddeden ve kendisiyle ilgili hamilelik iddialarını da reddeden İtalyan kadın, bunlar hiç biri doğru değil'. Hamile değilim, hiç kimse benden yararlanmadı. Bana her zaman saygı duydular. İslam'a dönüşüm de benim seçimimdi. Herhangi bir baskı almadım. Oraya yavaşça, az ya da çok esaret altında geldim, bu ani bir değişiklik değildi" ifadelerini kulandı.


Kelime-i Şehadet getirdi

 

"Kararımı, Kuran'dan yapılan sayısız okumadan sonra kalbinin içinde gizlenmiş ve iman ifadesinin ayini olan Şehadet ile sonuçlandırdım diyen Silvia ( Ayşe) Romano, İslam'a dönüşümdeki şehadet getirmem birkaç dakika sürdü ve Müslüman olma isteğimi ifade ettim. Allah'tan başka ilah olmadığına dair inancımı göstermek için formülleri okudum. Ve şimdi hala hissediyorum. Gerçekten inanıyorum" beyanında bulundu.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0543 861 19 89