• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Kritik Görüşme Başladı

Kritik Görüşme Başladı
Erdoğan-Putin arasında Suriye merkezli kritik görüşme Moskova'da başladı. Tüm dünyanın sonuçlarını merakla beklediği görüşme öncesi taraflar olumlu mesajlar verdi.

Sıkıntı Büyük

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme öncesi yaptığı açıklamada bölge de sıkıntının büyük olduğuna dikkat çekti ve şu hususları vurguladı:

Öncelikle kabulünüz için teşekkür ediyorum. Malum bu görüşmeyi Türkiye’de yapacaktık. Sizin buradaki anayasa çalışmalarıyla ilgili gelişmeler sebebiyle bu davetimizi burada gerçekleştiriyoruz. Tabi İdlib müzakereleri sebebiyle bir araya gelişimiz büyük önem arz ediyor. Bölgede sıkıntı büyük. Bugün burada atacağımız adım, alacağımız isabetli kararlar, bölgeyi de ülkelerimizi de rahatlatacaktır. Türkiye – Rusya ilişkilerinin tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz.

 

Suriye Ordusu Ciddi Kayıp Verdi

Erdoğan’dan sonra söz alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise İdlib’te şehit olan askerler için başsağlığı dileyerek başladı konuşmasına. Putin, Suriye Ordusu’nun gerçekten ciddi kayıpları var. Bu olayların tekrarlanmaması ve ikincisi bu gibi olayların, her ikimizin de önem verdiğimiz Türk - Rus ilişkilerine zarar vermemesi için tüm meseleleri görüşmemize ihtiyaç var’ dedi ve şu ifadelerle devam etti:

Bilmeden Vurduk

Her zaman olduğu gibi yoğun bir gündemimiz var. İdlib'de cereyan eden olaylar yüzünden şahsi görüşmemizi gerektiren gelişmeler oldu. Görüşmemize başlarken Suriye'de hayatlarını yitiren askerler için taziyelerimi ifade etmek istiyorum. Her insanın ölümü bir trajedidir. Telefon görüşmemizde ifade ettiğim gibi hiç kimse, Suriye askerleri de dahil olmak üzere orada Türk askerlerinin olduğunu bilmiyorlardı. Bu olayların tekrarlanmaması ve her iki tarafında önem verdiği Türk-rus ilişkilerine zarar vermemesi için tüm meseleleri görüşmemize ihtiyaç var’’

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89