• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Kravatlı militana 4 bin 500 lira ceza

Kravatlı militana 4 bin 500 lira ceza
PKK tarafından işlenen katliamı, ‘faili meçhul’ olarak gösteren Sezgin Tanrıkulu’na ‘kravatlı militanlar’ diyerek tepki gösteren Hatice Olgun’a 4 bin 500 lira ceza kesildi.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Hatice Olgun’a yapmış olduğu twiter yorumu nedeniyle dava açtı. Hukukçu kimliği taşıyan CHP’li vekil davayı kazanarak Olgun’u 4 bin 500 lira ödemeye mahkum etti. Samsun’da bir kamu kurumunda görevli olan Olgun, karara itiraz edeceğini açıkladı ve yaşanan durumu skandal olarak nitelendirdi. 

Tanrıkulu faili meçhul olmadığını biliyor


Referansmedya.com’un konuştuğu Hatice Olgun, olayın 26 Haziran 2018 tarihinde Ağrı Doğubeyazıt’ta Mevlüt Bengi isimli vatandaşın katledilmesi sonrası yapılan sosyal medya paylaşımı ile başladığını söyledi. Olgun, Tanrıkulu’nun failleri açık olduğu halde güvenlik güçlerini töhmet altında bırakan, kışkırtıcı açıklamasına isyan ederek dava nedeni paylaşımı yaptım. Bu şahıs daha önce de hendek provokasyonlarına destek verdi. Kendisinin terörle mücadele de verdiğimiz şehitlere üzülmediği gibi terör kurbanı Kürtlere de acımadığına inanıyorum. Bu sebeple de asker ve polislerimizi zan altında bırakan ‘faili meçhul’ iftirasına "Ne faili meçhulü! Seninkiler yaptı, yapıyor. Bu alçaklığa az yüzünüz kızarsın, kravatlı militanlar" ifadeleriyle tepkimi gösterdim. PKK zaten eylemi üstlendi. Tanrıkulu’da tüm Türkiye gibi olayın faillerini biliyordu ve ben bu duruma duyduğum öfkeyi ortaya koydum’ dedi. 

Hakkımı aramaya devam edeceğim


Mahkeme sürecinde arabulucu tarafından arandığını ve Tanrıkulu’nun talebiyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağış yapmasını istediğini kaydeden Ongun, haklı olduğum için reddettim. Davanın fazla uzamayacağını düşünüyordum. Ancak sonuç beni çok şaşırttı. PKK’nın katliamı üstlenmesine rağmen Tanrıkulu'nun pişkin pişkin "Bu vahşeti faili meçhul bırakmamak Hükümetin görevidir" kışkırtıcılığı yapmasına verilen tepki nasıl olurda cezalandırılabilir diye düşündüm. Bu şahıs dokunulmazlığı kalkan olarak kullanıyor. Ancak ben hakkımı aramaya devam edeceğim.  Samsun Adliyesi'ne üst mahkemeye müracaat edebilmek için gittim. Salgın nedeniyle 30 Nisan'a kadar her tür başvurunun ertelendiğini belirtildi. Bu olayın peşini bırakmayacağım, en üst mahkemeye kadar gideceğim. Çünkü ben haklı olduğumu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

img-20200420-wa0029.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89