• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

Korkunç dram

Korkunç dram
Savaşın ilk başladığı günlerde askeri olduğu Esed Ordusu’ndan ayrılarak Şam-Guta bölgesinde ki köyüne dönen Sefir Salih el Salih, uzuvlarını bir bir kaybediyor.

Referans Medya [Özel Haber]


Guta’da 5 yılı aşkın süre kuşatma da kalan El Salih kimyasal saldırıdan sağ kurtuldu ve bölgeye düşen bir füze kovanını bölgeden uzaklaştırdıktan sonra korkunç bir hastalığın pençesine düştü. Guta’da yüzlerce bombardımandan sağ kurtulan el Salihi, şimdi bir çok uzvunda oluşan yanık benzeri yaralar ve maruz kaldığı korkunç hastalığa karşı yaşam mücadelesi veriyor. 


Uzuvlarını kaybediyor


Guta bölgesinde sınırlı olan tıbbi imkanlarla tedavisine başlanan El Salihi’nin bazı uzuvları kesilerek hastalığın ilerlemesi durduruldu. Gutalı savaş mağduru  her şeyin bölgeden uzaklaştırdığı füze kapsülü ile başladığını, rejim tarafından atılan füzenin kimyasal içerik taşıması sebebiyle bu duruma düştüğünü  anlatıyor. 

whatsapp-image-2020-03-08-at-11-15-08.jpeg
(Sefir Salih el Salih)
Türkiye’de Tedavisi Var


Referansmedya.com’un ulaştığı El Salih, Afrin’de yeterli imkan olmadığını ve soğuk vaka görülerek Türkiye’ye sevk edilmediğini söyledi. Salihi, 1 yıl önce sağ ayağım kesildi. Ellerim ve vücudunun büyük kısmında ciddi hasar oluştu. Sağ bacağının tatmıyle kesilmesi gerektiği söylendi. Böbrek, bel ve solunum yollarımda ciddi sorun yaşıyorum. Çocuklarım çok küçük kendi başıma kalkıp oturamıyorum. Ölmekten korkmuyorum ancak böyle ölmek çok acı veriyor. Burada ki doktorlar acilen Türkiye’ye giderek tedavi görmem gerektiğini söylüyorlar. Türkiye’de bu hastalığın tedavisinin mümkün olduğu söyleniyor. Ancak sevk işlemleri soğuk vaka denilerek yapılmıyor. Ne olur bana yardım edin’ diye konuştu. 


Hain olarak ölmeyeceğim


Esed’i dünyada eşi az görülen bir katil olarak nitelendiren Salih el Salihi, yaşadığım tüm zorluklara rağmen doğru safta yer aldım. Zulme taraf olup halkıma ihanet etmedim. Her şeyi yeniden yaşama imkanım olsa yine aynı yolu seçerdim. Yakalandığım amansız hastalık belki ölüm nedenim olacak ancak bir hain olarak ölmeyeceğim’ ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89