• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Korku ve panik ekiyorlar

Korku ve panik ekiyorlar
HDP, PKK, Gezi, 15 Temmuz, Suriye savaşı gibi tüm kritik dönemlerde Türkiye aleyhine yaptığı haberlere dikkat çeken Almanya merkezli DW haber sitesi Korona sürecin de de provokatif yayınlarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD’de yaşayan Profesör Dr. Onur Başer’in Türkiye’de 600 bin kişi ölecek kehanetini yayınlayan Deutsche Welle, 26 Mart Perşembe günü ise 1-2 ay içerisinde kıtlık olacak haberini servis etti. 

Alman merkezli medya kuruluşunun kaynak aldığı her iki şahsında T24, Cumhuriyet, Halk TV, Tele1, Oda Tv gibi hükümet karşıtı gazete ve televizyonların sıkça görüşlerine başvurduğu isimler olduğu ortaya çıktı.


32 milyon kişi enfekte olacak


Ortadoğu Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu olan ve ABD’de yaşayan Onur Başer, DW internet sitesine verdiği demeçte, Türkiye’de 32 milyon kişinin enfekte olacağını söylüyor. Hastane ortamında tedavi altına alınacak hasta sayısını ise 640 bin olarak veren Başer, Türkiye’de 150 ila 600 bin kişinin virüse bağlı nedenlerle öleceğini iddia ediyor. Onur Başer’in iddiasına mesnet olarak kullandığı, ‘Türkiye, OECD ülkeleri içinde sağlık harcamaları en düşük ülke ve mevcut bütçe ile böylesi bir salgına hazır değil’ cümlesi hayli dikkat çekici. Henüz ilk vakaların görülmeye başlandığı günlerde servis edilen haber, başta Sözcü, Cumhuriyet, Birgün, Ahval, Tele 1, Halk Tv ve Fox Tv olmak üzere hükümet karşıtı medya mecralarının tamamında yayınlandı. 

İlaç firmalarına danışmanlık yapıyor


Amerika’da ikamet eden ve Onur Başer dünyanın önde gelen bir çok firmasına danışmanlık hizmeti veriyor. İlaç endüstrisinin dev isimlerine sağlık ekonomisi konusunda danışmanlık veren StatinMed’in sahibi olan Başer, aynı zamanda İstanbul’da açılan MEF Üniversitesi Bölüm Başkanlığı görevini de yürütüyor. MEF Yurt İçi Kargo’nunda bünyesinde bulunduğu Arıkan Holding’e ait özel üniversite niteliği taşıyor. Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan aynı zamanda İzettin Doğan’ın başkanlığını yaptığı (Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi) Cem Vakfı’nın da kurucuları arasında yer alıyor. ABD’de ilaç sektörüne karşılaştırmalı ilaç maliyeti hesapları ve değere bağlı fiyatlandırmalar yapan bir ticari kimliğe sahip Onur Başer’in açıklamaları bir çok kesim tarafından spekülatif ve gerçek dışı kehanet olarak yorumlandı. 

whatsapp-image-2020-03-26-at-11-47-43.jpeg
Onur Başer


Kıtlık olacak


Türkiye’de nüfusunun yarısına yakınının enfekte olacağı ve 600 bin kişinin hayatını kaybedeceği iddiasından birkaç gün sonra aynı site bu sefer İzmir’den bir isme dayandırdığı ‘Türkiye’de kıtlık olacak’ haberiyle gündeme geldi. Önlem alınmazsa 1, 2 ay içerisinde kıtlık başlayabilir’ başlığı ile verilen haberde konunun uzmanı olarak gösterilen Ali Ekber Yıldırım’ın açıklamalarına yer verildi. Aram ekin Duran imzalı haberde birkaç ay içerisinde raflarda ürün kalmayacağı ve ülkenin açlıkla karşı karşıya kalacağı iddiasına yer verildi. 

whatsapp-image-2020-03-26-at-11-45-28.jpeg
Ali Ekber
Uzman kişi Erdoğan aleyhinde kitap yazan şahıs çıktı


DW haberinde Tarım uzmanı olarak gösterilen Ali Ekber Yıldırım’ın 2007 yılında Erdoğan aleyhinde kitap yazdığı ortaya çıktı. Ali Ekber Yıldırım tarafından kaleme alınan ‘RTE’nin Öfkesi Ananı da Al Git’ isimli kitap erken dönem Erdoğan ve Ak Parti karşıtlığı eserleri arasında yer alıyor. Ali Ekber Yıldırım’ın 2007 yılında yazdığı kitap, Erdoğan’ın, gelecek dönem ekonomi, tarım ve sosyal alanda yaşanacak olumsuzluklar üzerine kurguladığı bir kitap özelliği taşıyor. ‘RTE’yi tanımak, anlamak için mutlaka bu kitabı okumalısınız’ sloganını kullanan Ali Ekber Yıldırım’ın bu iktidar uzun soluklu olmayacak, çok fazla zaman geçmeden çökecek gibi o dönem dillendirdiği iddiaların aradan geçen 13 yıla rağmen hiç birisi tutmadı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89