• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Kontrollü yayılmıyor

Kontrollü yayılmıyor
İngiltere hükümeti Mart ayı içerisinde koronavirüse karşı kontrollü yayılma planı dahilinde hareket edeceklerini açıkladı. Ancak ülkede artan ölümler ve devletin zirvesini sarsan vaka sayılarında ki yükseliş yayılmanın kontrol dışı olduğunu gösterdi.

Kontrollü yayılmıyor

Haber: Referans Medya / Miraç Şamil Atalan

İngiltere kriz stratejisini, ‘salgının artık kaçınılmaz görülen ilerleyişini yavaşlatma, kontrol altında tutma ve sağlık sisteminin kapasitesini zorlamadan riskli grupları daha etkili bir şekilde korumak’ olarak açıkladı. Krizle mücadele proğramının hemen ardından Veliaht Prens Charles, Başbakan Johnson ve Sağlık Bakanı Matt Habcock ve yardımcısı enfekte kişiler arasına katıldı. Birleşik Krallık’ta 27 Mart iitbarı ile vaka sayısı 11658, can kaybı ise 578’e yükseldi.

En büyük sağlık tehdidi

Geçtiğimiz günlerde İngiltere Hükümeti’nin Koronavirüs konusunda izlediği politikayı sağlık bilim danışmanları eşliğinde açıklayan Başbakan Boris Johnson, mevcut salgını en büyük tehdit’ olarak nitelendirmişti.

Başbakan Boris Johnson, "Bu bir kuşağın karşı karşıya geldiği en büyük sağlık tehdidi" ifadeleriyle felaketin gerçek boyutuna değinirken İskoçya dışında okulların kapatılması ve toplu faaliyetlerin askıya alınmasının söz konusu olmadığını vurgulamıştı.

Sağlık hizmetlerinin riskli gruplarda yoğunlaştırma stratejisi

İngiliz Hükümetin’in politikalarını yönlendiren bilim insanları yaklaşımdaki değişikliği şöyle açıklıyor: "Radikal adımlar ancak doğru zamanda atılırsa doğru sonuç verir. Amacımız yavaşlatmak, kontrol etmek. Bu plan başarılı olursa, hastalığın yavaşlatılması sağlık hizmetlerinin riskli gruplara yoğunlaşmasını da sağlayacak."

Gelinen noktada nüfusun çok önemli bir bölümünün salgından etkilenmesinin kaçınılmaz olduğunu kabul eden sağlık danışmanları, "Ama bunun bir avantajı var, bu aynı zamanda nüfusun önemli bir bölümünün artık Koronavirüs'e karşı bağışıklık kazanması demek" olduğu iddiasını dilendirmişti.

Şok gelişmeler yaşandı

Can kaybı ve vaka sayısında ciddi artışın yaşandığı İngiltere’de Kraliçe Elizabeth, virüs korkusu nedeniyle saraydan ayrıldı. Hükümetin Cobra adlı acil durum toplantısından sonra Buckingham Sarayı’nı terk eden Kraliçe’nin Mart ayı proğramında yer alan Cheshire ve Camden ziyaretlerinin de iptal edildiği duyuruldu.

Prens koronavirüse yakalandı

İngiliz Kraliyet Ailesi üyesi Prens Charles'ın koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. Saraydan yapılan açıklamada Veliaht Prens Charles'ın eşi ve Cornwall Düşesi Camilla'nın da test edildiği ancak sonucun negatif olduğu açıklandı.

  Sağlık Bakanı’da virüslü çıktı

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ve  Bakan Yardımcısı Nadine Dorries’in koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı ilan edildi. Nadine Dorries, kendisini evinde karantinaya aldı.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Dorries'in kendisini evinde karantinaya alarak "doğru olanı yaptığını" belirtti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89