• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Kominizm'in sembolü yerle bir oldu

Kominizm'in sembolü yerle bir oldu
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, Kominist yönetim tarafından 1980 yılında yapımına başlanan dev yapı dinamitlerle patlatılarak yıkıldı.

Kominizm'in sembolü yerle bir oldu

Haber: Referans Medya

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, Kominist yönetim tarafından 1980 yılında yapımına başlanan dev yapı dinamitlerle patlatılarak yıkıldı.

Bulgaristan'ın Komünist dönem lideri Todor Jivkov'un emriyle yapımına başlanan ve Kominist dönem sembolü olarak nitelendirilen bina 40 yıl sonra yerle bir oldu.

Jivkov, Sofya’da, yapımına başlanan binanın 'Balkanlar’ın en büyük ve en modern basın evi' olacağını duyurmuştu.

 

Güvenlik önlemleri altında yıkıldı

 

Kominist dönemin sembolü olan binanın yıkımında yüzlerce kilogram dinamit kullanıldığı aktarıldı. Emniyet birimleri ve yerel yönetimin yıkım nedeniyle Sofya'da geniş güvenlik önlemleri aldığı kaydedildi.

Bulgaristan'da SSCB güdümlü Kominist idare 1989 yılında yıkıldı. O döneme ait simgelerden 'Basın Evi'nin' yıkılışı tarihi an olarak kayda geçti ve çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci ile birlikte Sofyalılar tarafından dikkatle izlendi.

 

Basını tek çatı altında toplama amaçlı inşa edildi

 

Bulgar Kominist yönetiminin “Rodina” (Vatan) Basın Evi” olarak projelendirdiği kompleks 50 bin metrekarelik alanda yapıldı. Dev binanın 17 katlı ve 600 çalışma odası olduğu ve tüm Bulgaristan medya kuruluşlarını tek çatı altında toplama amacıyla inşa edildiği açıklandı.

 

Bitirmek yıkmaktan daha maliyetli

 

Dağılan Varşova Paktı'nın Kominist üyelerinden Bulgaristan'da o dönemden kalma bina 2018 yılında Mihail Tikov isimli işadamı tarafından satın alındı. Bulgar iş adamı, inşaatın tamamlanma maliyetinin, imha edilmesinden daha yüksek olduğunu belirtti ve yıkım kararı aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89