• BIST 10270.17
  • Altın 2392.858
  • Dolar 32.3644
  • Euro 34.7852
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Kim Jong-un ''Dünyaya gerektiği gibi liderlik edemedim'' dedi ve ağladı

Kim Jong-un ''Dünyaya gerektiği gibi liderlik edemedim'' dedi ve ağladı
Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un bir kez daha şaşırttı.

Referans Medya

Kuzey Kore İşçi Parti’sinin kuruluşunun 75. yıldönümü kutlamalarına katılan Kim Jong-un, Koronavirüs salgının şiddetlendiği dönemlerde ülkeye liderlik edemediğini söyledi ve özür diledi. Konuşma esnasında gözlüğünü çıkarıp gözyaşlarını silen Kim Jong-un, Kuzey Kore halkının "Büyük zorluklar, sayısız sıkıntılar ve görülmemiş felaketler yaşadığından'' bahsetti. Kuzey Kore lideri, "Tüm halkın güveni sayesinde, büyük yoldaşlarımız Kim Il-sung ve Kim Jong-il'in davasına sahip çıkma sorumluluğu bana verildi. Ama çabalarım ve samimiyetim, halkımızı hayatlarındaki sıkıntılardan kurtarmaya yetmedi" dedi.

Rejim baskı altında

Kore Ulusal Birleşme Enstitüsü'nün Kuzey Kore Direktörü Hong Min, "Kim'in böyle bir etkinlikte neden gözyaşı dökme aşamasına geldiğine bakmak gerekiyor. Satır aralarında liderliğinin çok büyük baskı olduğunu görebiliyorsunuz" dedi.

Güney Kore gazetesi Korea Times’ın yazdığına göre Kim Jong-un açıklamaları şöyle: “İnsanlarımız bana, gökyüzü kadar yüksek, deniz kadar derin bir güven duydu fakat ben buna tatmin edici bir karşılık veremedim. Bunun için gerçekten üzgünüm.“

Askerlerin, füzelerin, tankların ve artan askeri güce dair diğer kanıtların varlığına rağmen Kim, Covid-19 ile mücadele eden dünyanın dört bir yanındaki insanlara desteğini ve Güney Kore ile ilişkilerde iyileşme umudunu dile getirdi.

Güney Kore ise geçit töreninin yeni bir uzun menzilli balistik füzeyi içerdiğinden dolayı endişe duyduğunu söyledi. Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Kim Jong hükümetini nükleer silahlardan arındırma görüşmelerini sürdürmeye çağırdı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89