• BIST 10278.73
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Kim Jong gübre fabrikasında ortaya çıktı

Kim Jong gübre fabrikasında ortaya çıktı
Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un, Suchon'da bir gübreleme tesisi açılışında ortaya çıktı.

Kim Jong gübre fabrikasında ortaya çıktı

Haber: Referans Medya

Kuzey Kore devlet ajansı (KCNA), öldüğü, ağır hasta olduğu iddiaları ortaya atılan ve sağlık durumu ile ilgili ciddi tartışmaların yaşandığı Kim Jong'la ilgili yeni çekildiği iddia edilen görüntüler servis etti. 

En son 11 Nisan tarihinde görüntülenen Kim Jong Un'un sağlık durumu tüm dünya da gündemin önemli başlıkları arasında yer alıyor. Kore devlet ajansı haberi, 'kız kardeşi ve ülke üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı açılış toplantısında halk yüce lideri için yıldırım gibi tezahüratta bulundu' başlığı ile verdi. 

1588394146415-ew-9-mgy-ws-ai-6-n-bh.jpg

İddia ilk olarak ABD'den geldi


Kuzey Kore Devlet Başkanı'nın öldüğü ile ilgili tartışmalar ilk olarak CNN tarafından ortaya atıldı. CNN İntertational,  ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Kim'in "hayati tehlikesi" olduğunu duyurdu. 

Kuzey Kore devlet medyası ise Kim Jong'un 11 Nisan'da Kim'in bir Politbüro toplantısına katıldığını ve sonrasında herhangi bir görüntü vermediği bilgisini paylaştı. Kim Jong, Kore'nin resmi kutlamaları arasınd ayer 15 Nisan tarihli dedesinin doğum günü kutlamalarına da katılmadı.

Güney Kore merkezli The Daily NK, Kim'in bir kalp ameliyatı geçirdiğini ve "Büyük oranda iyileştiğini" iddia etti. Daily NK, haberini, kesin bir yargıda bulunmanın mümkün olmadığını çünkü haberin sadece tek bir kaynağa dayandığı detayı ile verdi. 

Aynı haberde, Kim'in sağlığının son aylarda obezite, yoğun sigara kullanımı ve stres sebebiyle ciddi anlamda kötüleştiği' belirtildi. 

Konu ile ilgili Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in danışmanıda "Kim Jong hayatta ve iyi. 13 Nisan'dan bu yana Wonsan bölgesinde kalıyor" açıklaması yaptı. 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89