• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

“Kim haksız yere birini öldürürse cezası idamdır”

“Kim haksız yere birini öldürürse cezası idamdır”
Tunus'ta yaşanan cinayet ülkeyi karıştırdı. Katledilen genç kıza destek amaçlı binlerce Tunuslu sokaklara döküldü.

Referans Medya

Tunus'ta 29 yaşındaki Rahma isimli bir kız Başkent Tunus'un La Marsa bölgesinde ölü olarak bulundu. Tunus İçişleri Bakanlığı katilin yakalandığını duyurdu. İçişleri açıklamasında, sanığın cinayeti alkolün etkisiyle işlediğini itiraf ettiği, genç kızı elleri ile boğduğunu ve daha sonra telefonunu çaldığını söylediği'' belirtildi.

Askıda olan idam cezası yeniden gündeme getirildi

Tunus'ta infiale neden olan cinayet sonrası Cumhurbaşkanı Kays Said,  ülkede otuz yıldır askıda olan idam cezasının uygulanmasına yönelik çağrıda bulundu.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said yaptığı açıklamada, “Kim haksız yere birini öldürürse cezası idamdır” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

“Sanığa kendisi savunması için tüm şartlar sağlandı. Şayet bir ya da birden fazla kişiyi öldürdüğü kanıtlanırsa bazılarının çağrıda bulunduğu gibi çözümün ölüm cezasını yerine getirmemek olduğunu sanmıyorum” dedi. Said toplantının başında “Her toplumun seçenekleri vardır. Bizim de seçeneklerimiz, ilkelerimiz ve metnimiz var. Böyle iğrenç suçları işleyen kişilerin tekrar salıverilmesine ya da cezasının düşürülmesine izin verilmeyecek”

Öte yandan vahşice katledilen genç kızın babası da kısas talebinde bulundu ve sanık hakkında idam cezasının uygulanmasını istedi.

Batıcı-Laik dernekler karşı çıktı

Cinayet kurbanı kıza destek veren göstericiler, “Bugün Rahma, yarın biz” ve “Çocuklarımızın hakkı konusunda sessiz kalmayacağız” ve benezeri sloganlar attı. Tunus'ta yaygın medya ve internet ortamında olaya büyük tepki gösterildi. Seküler-Batıcı çıkışları ile bilinen Tunus İnsan Hakları Ligi (LTDH) ise yayınladığı bildiride “İdam cezası ne suçun yayılmasını engelliyor ne de kısıtlıyor” ifadeleriyle idam cezasına karşı çıktı. 


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89