• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Kilise duvarına çıkıp oynayan 3 kişi gözaltına alındı

Kilise duvarına çıkıp oynayan 3 kişi gözaltına alındı
İstanbul Kadıköy'de Ermeni kilisesinin duvarının üzerine çıkan 2 kişi çalan müzik eşliğinde oynadı.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler büyük tepki topladı. AK Parti Sözcüsü Çelik de "Bu saygısızlığı kınıyoruz" açıklamasını yaptı. 

3 kişi gözaltına alındı

İstanbul Kadıköy'de iki kişinin kilise kapısına çıkıp müzik eşliğinde oynadığı anlara dair sosyal medyada dolaşıma sokulan görüntüler tepki topladı.

Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin önündeki meydanda toplanan grup çalan müzikle eğlendi.

Gruptaki 3 kişi kilisenin kapı duvarının üstüne çıktı. Bir kişi kapının üstünde otururken diğer iki kişi ise burada müzik eşliğinde oynamaya devam etti.

Kilise duvarının üstüne çıkarak oynayan 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "11.07.2021 Pazar günü saat: 00.55 sıralarında Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanında, Surp Takavor Kilisesi'ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergiledikleri tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö. F.A ile aracın sahibi O.Y adlı şahıslar 12.07.2021 günü ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

AK Parti'den tepki

Olaya bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Çelik, "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'nin duvarının üstüne çıkan bir grup, bu dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur. Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabedlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır" dedi. 

Çelik, "Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89