• BIST 10249.64
  • Altın 2392.404
  • Dolar 32.3509
  • Euro 34.7737
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 14 °C

Kemalist-Sol medya rezalet olarak gördü, Cumhurbaşkanlığı ''Müslüman ülkeyiz'' dedi

Kemalist-Sol medya rezalet olarak gördü, Cumhurbaşkanlığı ''Müslüman ülkeyiz'' dedi
Formula 1 yarışında pilotlara şampanya yerine gazoz karışımı içecek verilmesi Sol-Kemalist medya tarafından büyük eleştiri aldı.

Referans Medya

Eleştirilere cevap Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur'dan geldi. Cesur, Formula 1 yarışının bitiş seremonisinde kazanan pilotlara şampanya yerine gazoz karışımı alkolsüz içecek verilmesini 'Müslüman ülkeyiz' sözleriyle açıklayan İsmail Cesur, ''Aynı durum “Malezya, BAE, Bahreyn gibi ülkelerde de oldu/oluyor” tespitinde bulundu. 

Mercedes takımı açıkladı

Lewis Hamilton'un kazandığı Formula 1 İstanbul yarışında şampanya tartışması yaşandı. Yarıştan sonra Mercedes ekibinden Toto Wolff, yarışmanın galibi pilotlara podyumda şampanya yerine gazoza benzer bir şey verildiğini öne sürdü. Türkiye'de yayın yapan Sol-Kemalist medya organları bu durumu, skandal ve rezalet başlıklarıyla duyurdu. 

Saçma olan bu yaklaşım

Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur, sosyal medya hesabından konuya dair yaptığı açıklamada  ''Podyumda gazlı içecek meselesini de ‘rezalet’ olarak niteleyen bazı çevreler bilsin ki asıl rezil olan bu saçma yaklaşımdır. Formula 1 çoğunluğu Müslüman olan ülkelerde kendisi böyle bir hassasiyet gözetiyor. Malezya, BAE, Bahreyn... A durum bu ülkelerde de oldu/oluyor” ifadelerini kullandı.

İçeceğin alkolsüz olduğuna takıldılar

İsmail Cesur F1 finalinde yaşanan duruma ilişkin açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

''Sadece F1 değil, birçok spor dalında şampanyalı kutlamalarda oldukça hassas davranılıyor. İnanç hassasiyeti had safhada oluyor. Örneğin geçtiğimiz yıllarda Bayern Ribéry’nin, City Mahrez’in, geçen yıl da Liverpool Salah ve Mane’nin bu hassasiyetine önem vermişti. Bu durum yıllardır böyle. Olayın bir de alkollü içecek reklamı yasağı da söz konusu. Tüm dünyanın yıllardır yaşadığı ve artık aştığı bir olay bu.

Sen kalk yüz milyonlarca dolarlık organizasyonu getir, şehri tüm dünyaya farklı bir konseptle tanıt, harika bir yarış düzenle, 2 milyar izleyiciye ulaş, adamlar şişenin içindeki içeceğinin alkolsüz olduğuna takılsın. Neyse... Türkiye için çalışmaya devam.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89