• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Kabe tahrikine karşı çıkan Boğaziçililer fişleniyor

Kabe tahrikine karşı çıkan Boğaziçililer fişleniyor
Boğaziçi Üniversitesi'nde tespit edilen ifşacı grup, izlediği öğrencilerin tepkilerini fişleme listesine dönüştürdü.

Referans Medya

Türkiye'nin başat gündem konuları arasına giren Kabe provokasyonu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden provokasyona karşı çıkanlarla ilgili fişleme listesi tutulduğu ortaya çıktı.

15 bin kişilik liste

Harem-i Şerif resmi içerisinden Kabe'yi çıkararak LGBT sembolleri yerleştiren Boğaziçi LGBT Kulübü üyesi provokatörlerden 2 'si tutuklanırken tahrike tepki gösterenlerle ilgili ortaya çıkarılan 15 bin kişilik fişleme listesi dikkat çekti. Söz konusu listede tahrikle ilgili olumsuz görüş beyan eden öğrencilerin işaretlendiği görülüyor. Tüm tepkileri izleyen Boğaziçili fişleme grubu karşıt görüş belirten öğrenci isimlerini, 'bulundu' 'BİSAK rt'ledi' notları ile işaretledi.

Fişleme listeleri akademisyenlerle paylaşıldı

Tek tek takip edilen ve tepkileri kaydedilen Boğaziçili öğrencilerine ait listelerin öğrencilerin okuldan atılması, disiplin cezası alması ve yurtdışı lisansüstü eğitim için gerekli olan akademik referansların engellenmesi amacı ile üniversite akademisyenleri ile paylaşıldığı belirtildi. Bu amaçlar dışında kapalı devre yürütülen fişlemeler sonrası isimleri tespit edilen öğrenciler, ders içeriği paylaşımı yapılan sosyal platformlardan da hakaret ve iftiralarla linçe maruz bırakılıyor.

Cadı avı başlasın

Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitim gören dindar gençlerin kurduğu BİSAK'ın terör örgütü ilan eden LGBT'li grup öte yandan Sosyal medya üzerinden, "Hepinizin kim olduğunu biliyoruz. Hepinizi de teker teker ifşalayacağız" ve #cadıavıbaşlasın hastagi açarak bir çok ismi hedef gösterdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89