• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Joe Biden 7 ay önce tehdit etti: Erdoğan bedel ödemeli

Joe Biden 7 ay önce tehdit etti: Erdoğan bedel ödemeli
Trump'ın rakibi Demokrat aday Joe Biden'in 7 ay önce New York Times'e verdiği demeç gündem oldu. Biden röportajında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otokrat (Halk iradesinden uzak) olduğunu ve ''bedel ödemesi'' gerektiğini söylüyor.

Referans Medya

Joe Biden, 2020 yılı başında yapılan söyleşide, ''Erdoğan ve Türkiye'nin tutumu karşısında endişeli olduğunu ve bölgedeki müttefikleriyle bir araya gelerek, nasıl başa çıkabilecekleri konusunda çok çalışmaları gerektiği düşüncesini paylaştı. ABD Başkan Adayı Biden,  “Düşündüğümüz şeyle ilgili sesimizi yükseltmemiz lazım, bedel ödemeli” ifadelerini kullandı. 

Darbe ile değil seçimle devireceğim

Biden, ''Özellikle Doğu Akdeniz'deki petrol faaliyetleri ve konuşulması çok uzun sürecek çok sayıda başlar şey. Ama cevap evet, endişeliyim derken öte yandan ''Türk liderliğinin hâlâ var olan unsurlarını destekleyip onlardan daha fazlasını elde edebileceğimizi ve cesaretlendirebileceğimizi düşünüyorum. Bence hemen ona karşı çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım” şeklinde konuştu. Demokrat Parti Başkan adayının sarf ettiği en çarpıcı cümlelerinden biri ise ''Başkan seçilirsem Erdoğan'ı darbeyle değil seçimle devireceğim'' sözü oldu. 

Türkiye'den 2 kez özür diledi

Joe Biden Biden, Başkan Yardımcılığı döneminde Suudi Arabistan ve Türkiye'nin Esed'le savaşan herkese yüzlerce milyon dolar para ve onlarca, binlerce ton silah verdiğini belirtmiş ve bu silahların El Kaide IŞİD'in işine geçtiği iddiasında bulunmuştu. Erdoğan'ın ''Özür dilemesi lazım'' çıkışı sonrası Cumhurbaşkanı'nı arayan Biden özür dilemişti. Joe Biden'in ikinci özrü ise darbeden 1 ay sonra yaptığı ziyarette gerçekleşti. Biden, "Amerikan halkı sizin yanınızda. Obama, Erdoğan'ı arayan ilk insanlardan biri oldu. Ancak yine de özür dilemek istiyorum. Keşke daha erken buraya gelebilseydim. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı halkınıza büyük hayranlık duyuyoruz ve bu zorluklara göğüs germe biçiminize hayranlık duyuyoruz" beyanında bulundu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89